Пердетата изглеждаха жълти, но една съседка ми разкри тайната и вече са ослепително бели

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Домакините не се сблъскват с едно и две неудобства. За някои си имат трик, за други пробват общопознатите методи.
Едно от най-неприятните неща за една домакиня е видът на пожълтели пердета. Малцина обаче знаят как да се справят с тази мъчнотия. Ще ви разкрием трика как да върнете красотата и блясъка на тюла и пердетата. Да изглеждат така, все едно току що сте ги купили.
Цялата тайна е в… прането. За да може тъканта да запази блясъка и белотата си е много важно каква ще бъде температурата на водата.
Няколко изпитани трика за приготвяне на перфектно и вкусно кисело зелеСмениш ли летните гуми със зимни на автомобила си, значи е дошло времето за приготвяне на кисело зел…Nov 13 2018vijti.com

Тюлът не бива да се накисва във вода, по-топла от 30-35 градуса. В противен случай бъдете сигурни, че структурата на тъканта се нарушава и нежният тюл ще пожълтее.
ЕТО СЛЕДВАЩАТА „ХВАТКА“ – СИПЕТЕ В ЛЕГЕНА ПОЛОВИН КИЛО СОЛ
Така ще изчезнат и най-упоритите петна. След час и половина извадете пердетата и изплакнете. Но в никакъв случай с гореща вода – трябва да е хладка. След това тюлът трябва да се изпере с препарат за синтетични тъкани. Но отново бъдете внимателни. Не перете истински. Просто плакнете и оставете водата да се изтича. А за да върнете блясъка на пердетата остава още една процедура.

Накиснете ги в хладна вода, като на всеки литър сложете по една супена лъжица оцет. След това изплакнете и изсушете. И отново ще имате снежнобели пердета.
Ето и някои полезни съвети при избора на пердета
Не купувайте едни и същи пердета за всяка стая. Съобразете се с това и декорирайте стая по стая. Факт е, че едни пердета биха отивали на всекидневната и съвсем други на спалнята.
За спалнята
Полупрозрачните пердета са много популярни. Ако желаете дискретност обаче, те са напълно неподходящи.

Този тип пердета не бива да се слагат в спалня, но ако решите все пак да ги сложите там, задължително трябва да имате и една по-плътна завеса зад тях. Плътни пердета можете да ползвате и в случаите, когато обичате да си поспивате до по-късно. Цветът на пердетата за спалня може да бъде малко по-тъмен и мек, не бива да дразни окото. Удачните пердета за спалня са тези, които наричаме – „тежко“ перде.

За дневна и кухня

Дневната стая и кухнята обаче нямат нужда от по-специална дискретност и затова може да заложите на полупрозрачните пердета. Това са стаи, в които е хубаво да има повече светлина, за да изглеждат по уютни и приветливи. Освен това, такива пердета носят усещане за лекота и свобода, което е допълнителен плюс за всекидневните стаи. Тези пердета наричаме още – „ефирни“.
Пердетата трябва да бъдат свързани с цялостния дизайн на стаята. Това означава да бъдат в сходни нюанси с дамаските на мебелите и килимите, а в спалнята да са в един цвят с покривката на леглото.

Бийте шута на главоболието: Тези 2 прости неща от природата правят чудеса с имунитетаГлавоболието не е проблем на човечеството от вчера. За съжаление в днешно време то става все по-разп…Nov 9 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!