Президент и премиер, депутати и министри посрещат Коледа с нови заплати, няма да им е лошо

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Средната брутна месечна работна заплата за юли 2018 г. е 1120 лв., за август – 1095 лв., и за септември – 1135 лева. През третото тримесечие на 2018 г. средната месечна работна заплата e 1117 лв. и намалява спрямо второто тримесечие на 2018 г. с 0.7%.
Това сочат данните на Националния статистически институт, огласени вчера.
Икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо намаление, са „Финансови и застрахователни дейности“ – с 5.6%, и „Административни и спомагателни дейности“ и „Образование“ – по 2.5%.
Въпреки закона: уволниха глухоням специалист по кактуси в Ботаническата градина в град Балчик„Уволниха ме! Аз съм глухоням по инвалидност. Всъщност, оказа се, че могат да ме уволнят, въпреки за…Nov 11 2018vijti.com

През третото тримесечие на 2018 г. средната месечна работна заплата нараства със 7.7% спрямо третото тримесечие на 2017 г.
Депутатите взимат по три средни заплати за обществения сектор. Затова възнагражденията им ще нараснат с 90 лв. до 3519 лв. Председателите на комисиите в парламента ще взимат 4750 лв., а председателят на Народното събрание и премиера – 5454 лв. Основната заплата на министрите става 4574 лв., а на президента – 7038 лв.

Заплатата на държавния глава се получава, като се удвои депутатската. Президентът взема и по 1,6% за всяка прослужена година отгоре, а Румен Радев има 35 години стаж в армията и 2 президентски, т.е. трябва да получава още 56% отгоре. Това прави общо около 11 000 лв. месечно.
Заплатите на премиера и министрите също се определят в зависимост от депутатските, но са малко по-скромни от президентската.

Бойко Борисов получава с 55% по-висока заплата от основната депутатска, върху която му се начислява по 1% за всяка прослужена година. Борисов има над 30 години стаж и брутната му заплата вече е над 7000 лева.
Министрите получават по 30% над основната депутатска заплата, т.е. без всякакви добавки и те вече са над 5000 лева. .

Високи заплати получават шефовете на регулаторни органи като КЕВР, КФН и други. Те се формират със специални закони и често са по-високи от тези на министрите. Така например шефът на КЕВР инж. Иван Иванов, получава 93% от три средни заплати за сектора. Това прави минимум около 5500 лева без добавките за прослужено време.
Трябва да се отбележи обаче, че през третото тримесечие има лек спад в размера на средната работна заплата, което води и до известно понижаване на бюджетните доходи на хората във властта.
Източник: БЛИЦ
Помните ли депутатката на ГЕРБ Искра Фидосова? Вижте в кой бизнес е нагазилаБившата шефка на парламентарната група на ГЕРБ – Искра Фидосова, е нагазила в ресторантьорския бизне…Nov 12 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!