Трябва да имате тази билка в дома си: Пази от стрес, а хората, в чиято къща расте, се радват на изобилие от пари

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Билките са навлезли дълбоко в българската кухня и народна медицина от векове. С тях са свързани освен много рецепти и десетки поверия, които се предават от поколение на поколение. Една от разпространените и лесни за отглеждане в домашни условия е босилекът.
За него народът ни е убеден, че предпазва от депресия и стрес, дори да не го консумираме, а само да го отглеждаме като стайно или градинско растение.
Съществува и поверието, че къща или дом, в които има посаден босилек никога няма да стигнат до просеща тояга, а ще живеят в благоденствие.
Най-популярната руска билкарка Елена Зайцева съветва: Пийте тези три билки, за да не боледуватеЕлена Зайцева неслучайно е най-известната руска билкарка. Тя се е посветила на билкарството още като…Nov 7 2018vijti.com

Босилекът е много популярен във всички Средиземноморски страни. Той присъства в местните кухни и не е случаен фактът, че това са държавите, където броят на сърдечно-съдовите заболявания е най нисък. Медицината отдавна е установила, че босилекът подобрява храносмилането, много е полезен за цялостната детоксикация на организма и е много добър афродизиак. Нарязан на ситно, той е идеален за допълнение към превъзходната салата от големи резени домати, счукан чесън, зехтин и моцарела или бяло сирене.

Босилекът (Ocimum basilicum), известен още като „царска билка“, е едногодишно тревисто растение с голо четириръбесто стъбло. Разклонено достига до височина 60 сантиметра. Листата му са яйцевидно-продълговати с дълги дръжки и заострени в края. Цветовете са предимно бели, много рядко лилаво-бели или червени. Плодовете са сухи и след като узреят се разпадат на четири малки семенца. Цъфти от юни до септември.
Вижте ползите от консумацията на чай, приготвен от босилек
Босилекът е изключително полезен за дихателната система, пише zdraveikrasota.bg.
Антибактериалните, детоксикиращите и противовъзпалителните му способности спомагат да се прочистят дихателните пътища. По този начин се премахват токсините, причиняващи заболявания.

Босилекът притежава и отхрачващо действие. Той подпомага отстраняването на храчките, за да облекчи симптомите на бронхит и астма.
Тъй като подобрява имунната система, той е също така и ефективно средство срещу грип и настинка.
Диуретичният ефект от този чай е идеален начин за поддържане на бъбречните функции. Той помага особено при натрупване на множество течности и токсини в тъканите на бъбреците.
Противовъзпалителният ефект от босилека допринася за правилното функциониране на бъбреците, предотвратява инфекции и бъбречна недостатъчност.

Освен това, антиоксидантите създават защитна бариера за предпазване от токсини и оксидативно увреждане, като по този начин намаляват риска от камъни в бъбреците и хронични заболявания.
И ако това не е достатъчно, босилекът увеличава производството на урина. Това спомага да се премахнат бактериите, които се развиват в уринарния тракт.
Ето ги 4-те най-силни енергийни центъра в България! Непременно ги посетете, церят куп болестиЗа чудесата на Преподобна Стойна се говори отдавна и първа Ванга дава гласност на невероятните спосо…Nov 12 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!