И аз разказвах вицове за тъщата, но след като опитах от нейната запеканка с кайма, млъквам завинаги

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тъщата е обект на множество вицове, но е факт, че готвенето й се отдава. Затова и днес ви представяме една рецепта, която ще ви убеди, че тъщата не е толкова лоша фигура. Става въпрос за запеканка с кайма. Продуктите, които са ни необходими, са: 5 яйца, 250 грама кайма (най-добре смес), 1 глава лук, 150 милилитра бяло вино, 4 супени лъжици доматен сос, сол, черен пипер, твърд кашкавал и мазнина (олио или зехтин). За соса бешамел пък са ни нужни: половин литър прясно мляко, 2 супени лъжици брашно, 15 грама масло, зехтин, сол и черен пипер.
Приготвянето започва като загреем мазнина в дълбок тиган. Добавяме каймата и я надробяваме на малки парченца.
Обичам яйцата като омлет или бъркани, но когато видях тази рецепти ги правя само такаЯстията с яйца са едни от най-вкусните и обичани – и от малки, и от големи. С една уговорка, разбира…Jul 19 2017vijti.com

Прибавяме и ситно нарязания лук и ги запържваме. Когато това стане, добавяме и виното. Намаляваме огъня и задушаваме, като разбъркваме, за да не загори.
МЕЖДУВРЕМЕННО ПРИГОТВЯМЕ ЯЙЦАТА.
Те трябва да са твърдо сварени. Разрязваме ги на половинки и махаме жълтъците. Следващата стъпка е да се заемем със соса. Взимаме тенджера и я слагаме на слаба температура. В нея сипваме малко зехтин и маслото. Разбъркваме, докато маслото се разтопи, а после сипваме брашното и бъркаме бързо. Към него постепенно прибавяме и млякото, като не спираме да бъркаме, за да не се пресече. Последно добавяме подправките и бъркаме, докато сосът се сгъсти.

След това взимаме готовата кайма и я слагаме в купа. Към нея добавяме жълтъците, като можем или да ги настържем, или да ги нарежем на ситно. Добавяме и от соса и готовата смес слагаме в белтъците на яйцата. Подреждаме ги в тава, заливаме ги с останалия сос и ги поръсваме с настърган кашкавал. Печем за десетина минути на 180 градуса и вкусната ни запеканка с кайма е готова!
Можете да се насладите на вълшебния й вкус!
Опитвали ли сте шакшука? Вчера бях на гости и взех рецептата за това божествено вкусно ястие!Чували ли сте някога за шакшука? Шакшуката е едно прекрасно ястие, което можете да опитате в различн…Nov 7 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!