Финансовият министър обяви какво може да си позволи държавата за най-бедните на Коледа

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Въпреки аргументите на опозицията „против”, три комсии в парламента одобриха най-важните финансови закони за 2019 г.
В бюджета са заложени повече пари за образование, социална подкрепа и половин милион лева допълнително за здраве догодина. Предвиждат се и с 10 на сто по-високи заплати в бюджетния сектор, както и ръст средно с 20% на възнагражденията на учителите. Заложена е и по-висока с 10% минимлана работна заплата. Вдигат се обаче и разходите за осигуровки – както за най-ниските, така и за най-високите доходи.
Как си купували самолети и мерцедеси скандалните Баневи – сензационно интервю с бивша тяхна служителка хвърля светлина върху далаверитеЕвгения и Николай бяха близки с Прокопиев и затова имаха медиен чадър от „Капитал“ и „Биволъ“ Мариет…Nov 1 2018vijti.com

А пред bTV финансовият министър съобщи, че държавата и тази зима ще може да си позволи по 40 лева за Коледа за възрастните с пенсия под линията на бедност.
Финансовият министър изчисли, че за да получат най-бедните по 40 лева за коледа ще са необходими 50 млн лева. „Това е дискусията в момента. В какъв размер с каква диференциация. Много е възможно да наподобява сумите които бяха отпуснати през великденските празници”, посочи министърът на финансите Владислав Горанов.

Коледни добавки се очаква да получат около 1 милион и 200 хиляди пенсионери. А в бюджета за догодина за всички пенсии е заложен ръст от 5,7 на сто – според опозицията недостатъчен. „Обществото очаква по-сериозно увеличаване. Не приемаме и замразените обезщетения, които остават без промяна въпреки увеличените осигурителни доходи”, заяви Георги Гьоков от БСП.
„ДПС ще предложи максимален размер на пенсиите да се определя всяка година с бюджета на ДОО”, обяви Хасан Адемов.

А след критиката на работодателите за поредното увеличаване на минималната заплата, финансовият министър обеща, че няма да планира каква да е тя през 2022 г. Ниските нива на заплащане позволяват на качествените хора да изтекат лесно, отбеляза Горанов. И още – финансовият министър е против искането на бизнеса за отпадане на втората година от майчинството.
Източник: dunavmost.com
100 000 българи ще се уредят с безплатни къщи и работа, вижте в какво ще инвестира правителството 400 млн. лв.Програмата щяла да струва 300-400 млн. лв. на бюджета, но решавала проблемите с липсата на работници…Oct 31 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!