Търновка се венча за индиец, а сватбата им в Индия ще се запомни със своята пищност

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

26-годишната Десислава Неделчева от Велико Търново се омъжи за своя любим – индиеца Арук Кушанд в родната му страна. Младото семейство вдигна пищна сватба, изпълнена с многобройни ритуали, обичаи и колорит, както повелява традицията там, и вече се готви за романтичен меден месец на круизен кораб. В големия ден болярката била облечена в съвременен прочит на характерната за жените в Индия дреха – сари, а по себе си носела бижута с тегло над 3 килограма. Щастливата булка сподели, че предстои още една сватба, но този път в България.
Десислава сложила отличителния белег на омъжените жени в Индия – червена точка на челото, на 15 октомври. Церемонията се състояла в столицата Делхи, а гостите били над 250 души.Историята за изгорялата филия, която промени възгледите ми и ми даде нов смисъл в живота. Не я пропускай и тиВсеки от нас иска да даде положителен пример на децата си. Четейки следващите редове, ще научите важ…Oct 23 2018vijti.com

„Родителите на моя съпруг са консервативни и макар да им беше трудно да приемат чужденка за жена на сина им, преодоляха сравнително лесно тази изненада. Когато разбраха, че любовта ни е сериозна, категорично настояха да сключим брак, защото иначе според тяхната религия ние сме прелюбодейци и боговете ще ни накажат. Арук е от новото поколение индийци, които гледат по изключително съвременен начин на света и отношенията между хората, но уважи мнението на родителите си и така се стигна до сватбата“, разказа търновката.
Венчавката продължила цял ден, като всичко започнало със задължителното къносване на булката.

Ръцете и краката й били изрисувани с брачните символи за щастлив семеен живот и много деца. Десислава разказа, че единственото, което наподобявало роден сватбен обичай, било плащането при взимане на булката от родителите. Младоженците били вързани един за друг с червен шал, след това ги закичили със специални оранжеви гирлянди и накрая преминали през седем запалени обръча. След церемонията в индуисткия храм била приета в дома на съпруга си с благословия от свекъра и свекървата.

„Традицията повелява булката да остави свой отпечатък от ръце по стената и да стъпи в червена боя, като направи цветни стъпки по пода. Младоженецът пък трябва да й измие ходилата. Всичко се спазва стриктно, защото иначе бракът се счита за незаконен“, заяви нашенката.
Десислава разказа, че комуникацията между родителите на съпруга й и нейните родители била трудна, тъй като не говорят един език и винаги се налага тя да превежда, защото Арук също не говори български. Въпреки това двамата влюбени не смятат, че това е пречка за щастливия им семеен живот.
Младата жена сподели, че срещнала навремето съпруга си по време на работно посещение в Индия, тъй като работела в британска туристическа агенция, а основната й дейност била да организира екскурзии и почивки предимно в Азия и Африка. Нейният любим пък бил мениджър в един от хотелите, където отсядали туристите и още от пръв поглед между тях пламнала любов. Привлечена от смуглия индиец, Десислава успяла да си издейства работни ангажименти само в неговата страна.

Връзката им стартирала преди 3 години, а двойката планира да живее в Лондон – Англия, където е седалището на фирмата, в която от 5 години работи търновката.
Индийската снаха с нетърпение очаква момента, в който ще се наложи нейният съпруг да танцува хоро и да пълни с пари булчинска обувка, както повелява родния обичай.От Оряхово до Пекин: любовната история на сирака Марин и как той завладя сърцето на пекинската принцесаМомче от Оряхово среща пекинска принцеса и се женят с благословията на Мао в Китай. Това е съвременн…Oct 23 2018vijti.com

Галина Георгиева

Източник: Борба

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!