Имам основателна причина да си слагам всяка вечер лук в чорапите. Още древните китайски лечители са установили ползите

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Да си напъхате лук в чорапите? Това сигурно Ви звучи като някаква шега. Практиката на поставяне на лук на краката обаче може да бъде проследена до древната китайска медицина. Древните лечители са установили, че има хиляди нервни окончания в долната част на стъпалото, които действат като точки на вътрешните органи и са тясно свързани с нашата нервна система. Когато филийки лук се поставят върху долната страна на стъпалото те започват да терапевтират тялото ни на принципа на транс-дермалната терапия. Основно като ефект се наблюдава редукция на микроби и бактерии, защото лукът естествено има силни антибактериални и антивирусни свойства, повишаване на имунната система, отшумяване на настинки.Лапнете и задръжте скилидка чесън в устата си: Ефектът е поразителен за вашето здравеСилните антибактериални свойства на чесъна и хранителните му качества обуславят неговото използване …Oct 8 2018vijti.com

Фосфорната киселина, която е отговорна за сълзите, навлиза в кръвния поток и помага пречиства кръвта по цялото тяло. От друга страна, вие ставате по-здрави и по-добре подготвени по отношение на способността си да се борите с инфекциите и възпалението, разкриха експертите по Тибетска медицина.
Как работи вълшебното чорапче?
Вземете една глава лук, червен или бял – и двата работят еднакво силно. После го нарежете на плоски филийки, така че да се получи стелка от лука. Така парченцата могат лесно да бъдат прилагани към стъпалата на краката ви. После обуйте чифт чорапи върху лука, за да го държат на място си за една нощ. На сутринта махнете чорапите и изхвърлете лука.

Дъното на краката имат много различни нервни окончания, приблизително 7000 (основно меридиани), които пряко сa свързани с различни органи в тялото. От там по принципа на транс-дермалната терапия лукът действа навсякъде. Толкова е просто! Докато спите, лукът ще проникне в кожата ви, където ще действа за пречистване на кръвта, ще абсорбира токсините. Ако се притеснявате за това, че ще се озовете в миризлива стая след това, не се притеснявайте! Естествените свойства на лука също помагат за пречистване на въздуха в стаята, тъй като те убиват бактериите, елиминират основният фактор, който причинява лошо миришещи крака и отървава от т. нар. потна миризма до голяма степен.

Чудите се какъв ще бъде ефектът? Освен че ще се изчистите от токсини, ще убие всички вредни микроорганизми – бактерии и микроби. Ако се притеснявате, че на следващия ден от вас ще се носи миризма на лук, ще ви успокоим. След като махнете лука, измийте краката си със сапун, което веднага ще унищожи лучения мирис. Освен това, измиването ще завърши процеса на детоксикация.

Така че следващият път, когато режете лук за салата, замислете дали да не оставите няколко парченца и да ги използвате, за да подобрите състоянието на организма си.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!Това са 10-те най-вредни храни в България, които ни тровят и съсипват здравето. Ето кои са теПредлагаме ви класация за вредни храни, които най-често се консумират в България. Ако ги изключите, …Jan 30 2017vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!