Д-р Александър Шишонин ни показва няколко страхотни упражнения за лечение на хипертония без лекарства (СНИМКИ и ВИДЕО)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Странно е, че само 35% от този брой знаят за проблемите си и се лекуват. Лечението с хапчета обаче не е опция, тъй като такива лекарства елиминират само симптомите, но не и причината. И днес с д-р Александър Шишонин ще говорим за правилното лечение на хипертония. И за да ни помогне идва гимнастиката за лицето и врата, което помага да се елиминира самата причина за хипертония и да забравите за високо кръвно налягане завинаги.
Гимнастика за врата на д-р ШишонинДесетте ключа към щастието на индийският лекар и писател Дийпак Чопра, които всеки от нас трябва да знаеНаричан „пророк на алтернативната медицина“, индийският лекар и писател Дийпак Чопра е известен с на…Oct 9 2018vijti.com

Както самият доктор обяснява, мускулната спазма компресира съда, в резултат на което намалява количеството кръв, преминаващо през него. И за да получите необходимата доза кислород, мозъкът изпраща сигнал към сърцето, да изпомпва повече кръв. Вследствие на това сърцето работи по-бързо, за да изтласка правилното количество кръв през закрепените съдове, и налягането се увеличава. Така се развива хипертоничното заболяване.
Когато има стресова ситуация, кръвното налягане се увеличава.

В този момент може да превиши критичния момент. Това е изпълнено с инсулт. „Можете да се отървете от хипертонията по два начина: чрез движение или чрез въздействието върху самия спазъм – чрез масаж. Понякога идва пациент хипертоник и само се оплаква от лошо самочувствие … корко хапчета е изгълтал и прочие …Слагаш го на кушетката да легне, накланяш му врата, а той реве от болка-Вратът му твърд-камък-Не може д се помръдне. След кратък масаж минават няколко секунди и вече му е много по-леко. Измерваме кръвното – в нормата „, споделя Шошонин.

„Таблетките действат по различен начин. Някои пречат на сърцето да работи в ускорен режим.
Други интензивно отстраняват влагата от тялото, което също намалява налягането. Още други успокояват мозъка. Четвърто хапче подобрява способността на мозъка да абсорбира кислород от кръвта. Както виждате, работата на каквито и да е хапчета е премахването на симптома, но не и лечението на причината. “
Александър е сигурен, че ако водиш активен живот, няма да възникнат спазми. Но дори и съществуващите проблеми могат да бъдат елиминирани с помощта на подходяща гимнастика.

За това лекарят е разработил отделен комплекс от прости упражнения за лечение на шията .

Както казва Александър, изпълнявайки тези упражнения, човек не може да се нарани. Но редовните гимнастики помагат да се отървете от редица заболявания. Д-р Шишонин препоръчва гимнастика за тези, които страдат от главоболие, замайване, безсъние, проблеми с паметта, болки в раменете и врата.

Лекарят препоръчва ежедневна гимнастика през първите две седмици. След това можете да практикувате 2-3 пъти седмично. Когато практикувате, трябва да държите гърба си прав – това е гаранция за правилното упражнение. И за да усъвършенствате техниката, първо направете гимнастиката пред огледалото. Времето за всяко упражнение е 3 минути.

Упражнение „Метроном“

Това е в последователното закрепване на шията за около 10 секунди от лявата и дясната страна.

Упражнение „Пролет“

За 10 секунди, дръпнете брадичката, след това за 10 секунди, максимално издърпайте брадичката нагоре. Повторете няколко пъти.

Упражнение „Тъга“

Поставете главата си на лявото рамо за 10 секунди, след това за същото време вдясно.

Упражнение „Поглед към небето“

Увеличете шията си настрани и я фиксирайте за 10 секунди. Алтернативно направете го наляво, след това надясно, като вземете предвид определения интервал от време.

Упражнение „Рамка“

Поставете лявата си ръка върху дясното рамо, като обърнете главата си наляво. Фиксирайте положението на тялото за 10 секунди. Сега направете същото в обратната посока.

Упражнение „Факир“

Поставете ръцете си върху главата си с пръсти нагоре. На всеки 10 секунди, обърнете главата си последователно наляво и надясно.

Упражнение „Самолет“

Издърпайте ръцете си в различни посоки. Внимавайте да не се огъват в лактите. На всеки 10 секунди, спускайте крайниците за момент, за да си починете, и повторете упражнението отново.

Упражнение „Херак“

Максимално дръпнете брадичката нагоре, с ръце. На всеки 10 секунди се върнете в началната позиция, но само за 1-2 секунди, не повече.

Упражнение „Дърво“
Вдигнете ръцете си нагоре, така че дланите да са успоредни на тавана, а пръстите на лявата и дясната ръка леко се докосват. На всеки 10 секунди, за кратко пуснете ръцете си и отново повтаряйте упражнението.

Гимнастиката за мускулите на врата завършва с двойка упражнения за разтягане. Техниката на тяхното внедряване е най-добре да се види в кратък видеоклип, за да се направи всичко възможно.

Този гимнастически комплекс нормализира кръвоснабдяването на мозъка , което намалява вероятността от инсулт. Спазмите ще преминат, врата и раменете ще станат по-спокойни. Все още препоръчваме на хората със сериозни заболявания на гръбначния стълб и на врата да се консултират с лекуващия лекар пред фитнес залата.

Между другото, японският професор Кацудзо Ниши също предложи прости упражнения, които помагат на човек да се лекува сам. В резултат на това те са останали в историята под името „Златни правила на здравето“. Всъщност не е необходимо да отидете на квалифициран масажист, ако много от проблемите могат да бъдат елиминирани сами. Дори проблеми с гърба.Лекарите му даваха най-много три месеца, той обаче ги шашна, като се излекува самЛекарите казали на Дани Макдоналд, който живее в Ирландия, че е болен от рак на стомаха и вероятно н…Sep 19 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!