Вече не подритвам орехите на улицата, а ги събирам, защото ми трябват точно 15 броя, за да се предпазя от следните болести

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ореховите черупки съдържат доста важни съставки, нужни за вътрешните органи на човека и за системата за кръвоснабдяване. Изхвърлянето им в кошчето за боклук ни лишава от определени вещества, които биха могли да помогнат на човек да се справи с пречистването на кръвоносните съдове и по този начин да предотврати образуването на тромбоза. При хора, имащи проблеми с високо кръвно налягане, тинктура, направена от черупката на орехи, може да бъде отличен превантивен инструмент, който да нормализира кръвното налягане.Лапнете и задръжте скилидка чесън в устата си: Ефектът е поразителен за вашето здравеСилните антибактериални свойства на чесъна и хранителните му качества обуславят неговото използване …Oct 8 2018vijti.com

Освен това не е трудно да се подготви такава тинктура:
Запазете черупките от 15 ореха. Измийте ги и ги подсушете. Вземете малък стъклен съд и поставете готовите парчета. Напълнете го с водка (имате нужда от една бутилка) и поставете на сухо топло място. В продължение на две седмици черупките на ореха трябва да престояват така, напоени с водка. След това ще имате отлично лекарство в къщата си, богато на кумарин.

Това вещество навлиза в кръвта, като може да се разтвори и да премахне съсиреците. Освен това може да се използва при лечението на бронхитите, понеже успешно помага за разтварянето на секретите в тях.
При безсъние
Черупките от орех помагат се справят с безсъние, замайване, гърчове и дори заекването. За тази цел ореховите черупки се варят в мляко.
Пепел от орехова черупка
В древни времена, черупките от орехи са били горени. Пепелта, която се образувала,се използва за лекуване на язви. За да има положителен резултат, тази пепел се смесва с вино и растително масло.

Същата съставка помага за бързото зарастване на рани и повлиява върху растежа на косата.
Днес ореховата черупка в тази си форма може да се използва за дезинфекция на вода вместо активен въглен. Пепелта й е много по-ефективна. Това полезно свойство на ореховите черупки се ползва и за отстраняване на радиационни вещества в човешкото тяло.

Начинът на приготвяне на дезинфекциращата смес е много лесен:

Ореховата черупка може да бъде изгорена у дома в нормален тиган: натрошете суровия материал на трохи и сложете в тигана.

По време на горенето ще се образува дим, в който момент е необходимо да се започне активно бъркане на черупките, които са малки. Това се прави в продължение на 15 минути. Получените въглищата трябва да се охладят и да се стрият на прах.

Полученият прах се използва както за дезинфекция на вода, така и за очистване на стомашно-чревния тракт от радиационни продукти. За тази цел, трябва да разтворите 1-2 супени лъжици прах в чаша вода и да отпивате от нея на всеки 15 минути по 2 супени лъжици.Знаете ли, че мухълът е в състояние да съсипе здравето ви. Ето начин да се отървете от него, ако забележите, че го иматеМухълът в къщата може да се появи върху всяка повърхност, изложена на влага, в стаи с лоша вентилаци…Oct 5 2018vijti.com

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Източник: За жената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!