100% смях: Вицовете за Тодор Живков, които ни гарантираха затвор преди 1989 г.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Много добре знаете, че по време на комунизма беше забранено да се говорят каквито и да било вицове за властта и по-специално за “първият” – Тодор Живков. Провинилите се изпращаха в затвора. За целта се изпращаха доносници, които подслушваха разговорите на хората в обществото и съобщаваха за тях пред Политбюро. Ето някои от вицовете за бай Тошо, които със сигурност щяха да ви вкарат в затвора, ако ви уловят, че ги разказвате по комунистическо време.По колко часа трябва да спите, според възрастта ви, за да сте здрави (ТАБЛИЦА)Таблицата е изготвена по препоръки на Националната фондация по съня на САЩ. Според нея липсата на до…Oct 2 2018vijti.com

Умрял бай Тошо и отишъл в Ада. След една седмица Сатаната се обажда на Бога:
– Моля те, прибери си го тоя! Накара дяволите да се организират в профсъюзи, всичките малки дяволчета ги направи пионерчета, подстрекава грешните души да вдигат революция…
Взел го Господ в рая. След една седмица дяволът се обажда да пита какво става.
– Как е, Боже?
– Първо, казва се “Другарю Бог”! Второ, не ме занимавай сега, че бързам за партийно събрание. И трето – Бог няма!

Великден, върви другаря Живков към кабинета си, пуши лула. Насреща му бюрократ – подмазвач:
– Другарю Живков, Христос воскресе!
– Благодаря, вече ми докладваха.

Времето на социализма, някъде в България, държавно предприятие.
Стопанското, Партийното, Комсомолското и Профсъюзното ръководства, съвместно с органите на Народната милиция и Държавна сигурност провели масова акция по проверка спазване на работното време и трудовата дисциплина.
В резултат на акцията били арестувани трима работници:
Първият арестуван влезнал в предприятието 10 минути преди началото на работното време – обвинили го в шпионаж и диверсия.
Вторият арестуван закъснял с 10 минути – обвинили го в опит да саботира производствения процес.
Третият арестуван спазил на секундата работното време – заподозрели го, че притежава западен часовник.

По случай 70-годишния юбилей на Живков членовете на Политбюро предложили на столичния народен съвет София да бъде преименувана в град Тошингтън. Поискали мнението на Москва и оттам отговорили:
“По принцип не възразяваме, но ни се струва по-подходящо името Тошква.”

Тодор Живков и Роналд Рейгън се хванали на бас в коя страна хората пият повече алкохол. Влиза Рейгън е един бар и гледа всички пияни и ги разстрелял. Влиза във втори – пак всички пияни и пак ги изпозастрелял. В трети – пак положението същото. После отишли в Америка. Влизат в един бар, ама никой не бил пиян. Влизат във втори – пак никой. Трети – никой. Тодор Живков много се ядосал, ама решили да влязат в още един. Гледат всички пияни и Живков щастлив застрелял всички. На другия ден във вестниците пишело:
“Един плешив терорист разстреля българското посолство в САЩ…”

– Другарю Живков, вие имате ли си хоби?
– Да, колекционирам политически вицове.
– И много ли сте събрали?
– Три-четири лагера.

На Нова Година. Тодор Живков обикаля затворите на България и поздравява затворниците:
– За много години другари, за много години!

Събужда се някакъв пенсионер една сутрин и какво да види – в къщата му светло, топло, парното работи, има топла вода… И изкрещява с ужас:
– Жено! Тодор Живков се е върнал на власт!

Леонид Брежнев, главен секретар на ЦК на КПСС пристига на официално посещение в България. Част от програмата му включва посещение на музея в памет на Иван Вазов. Зад една витрина Брежнев съзира екземпляр от “Под игото”.
– Какво е това иго?! Кой се е осмелил да пише такива неща? – развикал се Брежнев – авторът да бъде наказан веднага!
– Ама, другарю Брежнев, той е вече мъртъв! – стреснато отговорил Живков.
– Тошо – усмихнал се сладко генсекът, – ей за това те обичам!Ето защо посипвам сол на прага на дома си: И вие ще започнете да го правитеМоже би ви изглежда странно, но от незапомнени времена солта се използва като почистващо средство. С…Oct 2 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!