Когато учителят прочете есето на дъщеря ми на родителска среща, всички родители избухнаха в сълзи, а аз седях там червена като домат-Вижте цялата история

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Никога повече няма да позволя на съпруга ми да проверява домашните на дъщеря ни! Онзи ден бързах за маникюр, а дъщеря ми, която е трети клас, тъкмо беше получила задача – да напише есе за майка си.

„Няма проблем, ще помогна“, каза Петър. И седмица по-късно, на родителската среща, бях обзета от срам заради есето на Марина, озаглавено „Моята мама е най-добрата на света“.

Уважаеми читатели, ето „бисерите“ на дъщеря ми: „Майка ми е най-добрата, защото ни гледа вкъщи. Казва, че не мога да ям сладко, защото ще ме болят зъбите.

Вечер тя отива до хладилника и яде моите бонбони. Не съжалявам, честно, но по някаква причина мама прави това през нощта, така че никой да не вижда или чува. И крие опаковките от бонбони в чантата си. Тя казва, че това е нашата тайна.

„Майка ми също се грижи за лицето си. Тя има тези интересни ленти, които поставя на горната си устна, както и на краката и ръцете. После ги откъсва и крещи. Мама казва, че красотата изисква жертви. Понякога ходи в салон, където й лепят миглите. Толкова е странно. Защо не може да откъсне косми от краката си и да ги залепи на лицето си?

„Майка ми измисля смешни прякори за семейството ни. Тя нарича баба ми „вещица“ и казва на татко, че има метла и долита да ни посети без покана. Баба ми живее в къща, а не в колиба с кокоши крак. Един ден я попитах къде е метлата й и тя много се обиди.

„Майка ми е най-умната на света! Един ден тя одраска колата на баща ми. И тогава извади черен лак за нокти от чантата си и внимателно покри драскотината. Татко все още нищо не знае! Той също не знае, че мама е счупила фар на съседска кола, но е успяла да заблуди татко и да каже, че той е бил невнимателен. Майка ми наистина е най-умната на света!”

„Разбира се, майка ми знае как да брои пари. Например, тя иска от баща ми 200 лева за нови нокти. И тогава тя ми дава 5 лева за шоколад и ми казва да не казвам нищо на татко, защото маникюрът струва 100 лева. Мама казва, че това се нарича „правилно разпределение на семейния бюджет“.

„Майка ми е най-добрата на света и аз искам да бъда точно като нея!“

Разбира се, Петър е помагал за домашното, докато е гледал футбол, и когато учителят прочете този „литературен шедьовър“, исках да потъна в земята.

Наказанието за това получи Петър, ​​а не Маринка. Вярно, той само се засмя на работата и каза, че ще я рамкира в кухнята.

Така че, скъпи родители, наблюдавайте внимателно децата си! Езиците им са толкова дълги!

Какви есета написаха децата ви за вас?

Редактор: Ясен Чаушев
[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!