Ексклузивна снимка от балона преди фаталния скок на парашутистите

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Заради ниската видимост те не се съобразили кога да натиснат ръчката за отваряне на парашута. Флагман.бг разполага с ексклузивна снимка от фаталния балон, от който, скачайки, парашутист намери смъртта си, а друг е тежко ранен. Кадърът е направен секунди преди инцидента.

Трагедията се разигра тази сутрин край село Литаково, община Ботевград. Трима се качили на балона, а четвърти е управлявал въздушното превозно средство. В ранните часове е имало гъста мъгла, с която те не се съобразили.

Двама скочили с парашут, а един с парапланер. Заради ниската видимост те са видели земята в последния момент, дръпнали ръчката за отваряне на парашутите, но било прекалено късно. 28-годишен парашутист загива на място, а 37-годишен е с тежки травми, настанен в болница с опасност за живота.

По информация на Флагман.бг пилотът е и собственикът на балона Веселин Тодоров. Той е арестуван, тъй като не е лицензиран, а самият балон няма летателна годност. Въпреки това обаче той извършвал платени полети, има си канали за набиране на клиенти, търсещи екстремни изживявания.

„Получавали сме няколко сигнала за това лице, извършвани са инспекции, последната от които преди две седмици. Тогава е съставен констативен протокол за административно нарушение. За съжаление това не можа да предотврати днешния инцидент“, обясни Анелия Маринова, главен директор на ДА „Гражданска въздухоплавателна администрация“.

Пилотът Веселин Тодоров (долу в кадъра) нямал лиценз
[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!