Всички дами трябва да се обличат като тази 76-годишна архитектка от Милано: 7 стилни правила, които тя следва за перфектната визия – СНИМКИ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Италианската архитектка и обикновен почитател на модата стартира своя блог през 2021 г. и веднага се превърна в икона на стила за всички по-възрастни жени. Анна навърши 76 години, но както самата тя признава, не се чувства стара.

И това се отразява в нейния гардероб, защото умението да комбинирате нещата и винаги да изглеждате елегантно определено трябва да се научи.

Какво е толкова привлекателно в нейния стил? Защото тя отказа скучни, сиви и невзрачни неща, които дамите от „златна“ възраст трябва да носят, за да не привличат ненужно внимание.

Но в същото време бившият архитект не се подхлъзва в еклектизъм и феерия от ярки цветове. Не, при нея всичко е изрядно, благородно и с вкус.

Съветвам ви да разгледате по-отблизо стила на Анна Масагранде, защото определено ще намерите нещо за себе си. Междувременно ще ви кажа 9 характерни техники с дрехи , които тази дама използва най-често.

Обича да съчетава черно и бяло

Анна често нарича себе си снежната кралица, но когато й омръзнат чисто белите дрехи, добавя черно. Като цяло естетиката на Chanel й е близка и тя често цитира самата Коко, но използва тези дрехи по „нетромав“ начин.

Тоест, тя не носи стандартно сако от туид и известните черни и бежови обувки.

Но Анна е само леко вдъхновена от това съчетание и го приема като основа, за да добави индивидуалност и личен стил отгоре.

черно и бяло облекло

Снимка: dzen.ru

Не може да се каже, че черното е най-добрият цвят, който можете да измислите за възрастна жена. Но това й отива и модният архитект се възползва.

черна рокля дължина

Снимка: dzen.ru

бял панталон възрастна жена

Снимка: dzen.ru

Покрива шията с шал, яка или друг аксесоар

Не е тайна, че кожата в зоната на деколтето е най-тънка и деликатна, което означава, че остарява по-бързо. Освен това слънчевият климат на Милано допринася за появата на пигментация и като цяло за намаляване на тургора.

елегантна дълга пола

Снимка: dzen.ru

Затова Анна често покрива врата си с копринен шал, който умело подбира според стила и цветовата комбинация.

риза с копринен шал

Снимка: dzen.ru

шал на шията

Снимка: dzen.ru

Подчертава талията

Анна Масагранде успя да поддържа стройна фигура и да се поддържа в добра форма до дълбока старост. Затова тя предпочита да не крие едно от основните си предимства.

вталено яке 60+

Снимка: dzen.ru

Тя подчертава талията с колан, кройка на сако или дори мини кожен корсет. Този модерен трик вече е познат на всички, но не винаги се използва от дами над 70, тъй като много предпочитат да станат невидими.

бял костюм възраст 60+

Снимка: dzen.ru

Тази техника ще работи най-ефективно, ако една жена има фигура на пясъчен часовник, круша или тънък правоъгълник. Акцентът върху талията обаче няма да навреди на „обърнатия триъгълник“, ако носите панталон с крачоли-камбана отдолу.

красиво вталено сако

Снимка: dzen.ru

модерно вталено сако

Снимка: dzen.ru

Носи много бели и кремави нюанси

Бели, кремави и перлени нюанси подчертават благоприятно лицето, като деликатно прикриват несъвършенствата на кожата, характерни за по-възрастните дами.

Не, това не е някаква магия и не трябва да очаквате ефект като от Photoshop. Но е по силите й леко да изглади неравностите, пигментацията и мимическите бръчки.

елегантна кремава рокля

Снимка: dzen.ru

Освен това Анна има мек есенен цветотип и й отива цялата бежова гама. Защото трябва да внимавате с кипещо белия ярък цвят – той не търпи неравно лице без основа.

пухена бяла жилетка

Снимка: dzen.ru

визия бежова гама

Снимка: dzen.ru

Обича копринени блузи

Копринената риза е скъпа, достойна за статус и веднага подчертава портретната зона, ако изберете правилния нюанс. Най-често тя избира млечно, перлено, кафяво и шартрьоз – цвят на зелена ябълка.

копринена риза със златна пола

Снимка: dzen.ru

жълта копринена риза

Снимка: dzen.ru

копринена лятна риза

Снимка: dzen.ru

Купува структурирани сака

Сакото е страхотно нещо за оформяне на вашата фигура. Архитектът най-често носи вталени модели с повдигнати шевове от плътна вълнена материя.

Те перфектно оформят силуета, подчертават талията и демонстрират бедрата от по-изгодна страна.

елегантен костюм със сако

Снимка: dzen.ru

дълго вталено сако

Снимка: dzen.ru

Слага слънчеви очила за стил

Всъщност слънчевите очила са необходими не само за защита на очите ви от UV радиация. Те също са важен детайл от модния външен вид и ви позволяват да се откроите.

Ако изберете форма на рамка, която е оцветена, тя може да се превърне в характеристика и отличителен детайл, както вече беше случаят с Евелина Хромченко и Анна Уинтур.

стилни слънчеви очила

Снимка: dzen.ru

В случая на Anna Massagrande това са триъгълни очила. Имат ясна форма и добре структурират лицето. Те отвличат вниманието от отпуснатата кожа и свързаната с възрастта птоза.

елегантни очила 60+

Снимка: dzen.ru

Има характерен аксесоар – лента за глава

Друг характерен детайл от визията на Анна е лентата за глава в стил Prada. Широкият аксесоар беше популярен преди няколко години, но тя все още го държи в гардероба си.

Единственото нещо е, че Анна не се ограничава до черен сатенен материал и експериментира повече с цветове и материали.

красива прическа с лента

Снимка: dzen.ru

Например, нейният арсенал включва пухкави и велурени опции, които тя умело комбинира с елегантни тоалети.

лента за глава аксесоар

Снимка: dzen.ru

кафява лента за глава

Снимка: dzen.ru

Не се страхува да въведе ярки щампи в гардероба си

Но го прави внимателно и в много премерени дози. Тя рядко ги поставя до лицето си, но ако го направи, се опитва да направи акцентен грим, така че лицето й да не се изгуби.

Но най-често тя носи панталони и поли с щампи, защото те са далеч от портретната зона и добавят разнообразие към образа. И все пак да си над 70 все още не е причина да се обличаш от глава до пети в строга класика.

Как ви харесва стилът на пенсионирания архитект? Има ли нещо, което бихте искали да „купите“ от Анна? Споделете с нас в коментарите!панталон ярки щампи

Снимка: dzen.ru

блуза ярки щампи

Снимка: dzen.ru

Редактор: Петя Иванова
[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!