В памет на Кирил Маричков: Стотици музиканти ще изсвирят „Клетва“ на Sofia Guitar Fest

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В памет на Кирил Маричков стотици китаристи ще изпълнят емблематичната песен на „Щурците“ „Клетва“ в неделя, 13 октомври, от 17 часа на Sofia Guitar Fest в парка пред НДК. Маричков загина трагично в петък вечерта във врачанско село, падайки от сцената по време на репетиции преди концерт на „Фондацията“.

„Вчера светът на музиката загуби една от своите легенди – Кирил Маричков. Каквито и думи да използваме, те няма да са достатъчни, за да опишем неговия принос и значимост за българската рок музика.

Утре на масовото свирене на китари с нас трябваше да бъде и самият г-н Маричков, когото искахме да поздравим с изпълнение на легендарната песен на „Щурците“ – „Клетва“ от над 150 китаристи, по случай юбилея му и предстоящия му голям концерт в зала 1 на НДК. Той бе изразил желание лично да се наслади на този момент, но съдбата реши друго.

Вярваме, че легендите като Кирил Маричков остават вечни чрез музиката, която са създали, и която ще продължи да свързва поколенията. Утре, в памет на Кирил Маричков, ще изпълним заедно песента „Клетва“ от 17:00 ч. на Sofia Guitar Fest в парк НДК.

Каним всички, които искат да се присъединят, дори и без китара, да отдадем почит на този велик български музикант“, съобщиха днес организаторите на фестивала на китарите в столицата – Sofia Guitar Fest.

Текстът на песента „Клетва“ е на Владо Даверов, а музиката и аранжиментът са на Кирил Маричков. Песента става част от филма на режисьора Иван Андонов „Вчера“.

От петък до неделя София се превръща в музикалната столица на китарите с тридневния фестивал с вход свободен, който събира родни китарни виртуози и любители-музиканти пред НДК.

Освен силен концертен афиш, фестивалът предлага и множество активности за всички възрасти, като безплатни уроци по китара за начинаещи, арт зони, музикален базар, игри и фен пространства. Специално внимание ще бъде отделено и на най-малките посетители с уроци по китара за деца до 6 години и музикална занималня.

Мастър класове за желаещите в неделя ще проведат проф. д-р Цветан Недялков от „Ку-Ку Бенд“ и Димитър Кърнев от D2.

В петък на сцената се качиха „Торнадо“ с трибют на Bon Jovi, както и младите таланти от Jupiter 7. В събота вечерта от 19 часа на сцената ще се изявят младият китарист Филип Донков и обичаната група P.I.F. с гост-вокалист Владо Михайлов, а в неделя от 17 часа е масовото свирене на китари, когато ще бъде почетена и рок легендата Кирил Маричков.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!