Става страшно: Втори взрив разтърси ЕП, евакуацията продължава! Зрелищни СНИМКИ и ВИДЕО

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

По-рано днес стана ясно, че влак с евродепутати се е взривил, а службите за сигурност са в паника. Все още не е известно какво е предизвикало експлозията.

„Периметърът за сигурност току-що увеличи, станцията се изпразва“, съобщи пресаташето на Европейския парламент (ЕП) Еманюел Фулон.

„Локомотивът се взриви по неизвестни причини“, съобщава той в платформата X.

Пътниците, включително евродепутати, бяха евакуирани и посъветвани да се подслонят в тунел. Все още не е ясно какво се е случило, нито къде е станал инцидентът.

Влакът е пътувал от Страсбург за Брюксел.

Европейският парламент (ЕП) има две седалища – Страсбург и Брюксел.

„Вероятно технологичен проблем, иначе периметърът щеше да е още по-голям“, написа в коментар минути след публикацията си Фулон, но малко след това добави: „Периметърът за сигурност току-що се увеличи, станцията се изпразва“.

На този етап не се съобщава има ли пострадали от взрива.

Пожар е един от влаковете?

Журналистът от Politico Макс Гриера също писа в мрежата X за хаоса на гарата в Страсбург от последния час.

„Целият Европарламент е заседнал на гарата в Страсбург – пожар в един от влаковете, движението е спряно“, съобщи той преди минути и посочи: „Хаотична евакуация, на хората се казва да оставят багажа си вътре, след като вече го бяха взели със себе си и излезли“.

Втори взрив

Междувременно от публикации в социалните мрежи стана ясно, че са евакуирани по спешност и френските депутати от Долната камара. Причината отново е взрив, този път в канализационната система на Народното събрание (Assemblée nationale).

Гръмнала е запушена тръба и е наводнила мазетата и част от кабинетите на депутатите. Тук също не се съобщава има ли пострадали от страшното наводнение на сградата.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!