Не исках свекървата да носи храна и веднъж застанала зад мен и ме видяла как давам сармите й на бездомните кучета и стана страшно! Вижте какво се случи

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Не си мислете, че съм неблагодарна. Безполезно е просто да обяснявам нещо на майката на моя Иван. Съпругът ми и аз сме заедно от четири години, живеем в собствен апартамент, планираме деца.

Когато се оженихме, се погрижих за здравето на съпруга си. Имаше наднормено тегло и не спазваше диетата си. Аз съм ендокринолог и много добре разбрах до какво може да доведе това. Преминахме на правилното хранене и започнахме да спортуваме. Сега Иван е в страхотна форма.

Но свекървата не е доволна от това. Тя живее в кварталите, поддържа зеленчукова градина и всеки ден приготвя храна в такива количества, че може да нахрани цял блок. След това ни кани на вечеря. Ако не отидем, тя сама носи храната.

– Ние не ядем това! Не е нужно да пътуваш през целия град за това“, обяснявам.

– Забраняваш на Ваньо! Толкова се старая, готвя, вече не съм млада, мога да го понеса, отговаря тя.

Свекърва ми винаги намира начин да изнерви, а аз трябва да й нося храна. Всяка година засява градината си и се оплаква колко трудно я обработва.

„Не сади, не е необходимо!“, казвам аз.

– Как така!? Ами зеленчуците? Ами плодовете?

– Никой не се нуждае от тях!

Тези думи я нараниха много и тя не проговори с нас няколко месеца. Но скоро тя дойде отново и донесе кюфтета, зелеви сарми и баница. Беше ми омръзнало да се боря и взех всичко, знаейки, че ще го дам на бездомните кучета. Какво можех да направя?

Когато свекърва ми си отиде, веднага изнесох храната на двора. И само си представете, храня кучетата, когато изведнъж чувам зад себе си:

– Какво правиш! Можеше поне да попиташ Ваньо дали иска!

– Вече съм ти обяснявала повече от веднъж, че ние не ядем това!, отговорих аз.

– Синът ми цял живот яде моите ястия и ги обожаваше! И ти развали всичко. Иван не можа да си намери нормална жена! – изказа се свекървата.

Вечерта тя се оплака на Иван по телефона и плака половин час. Сега съпругът ми е обиден и не иска да говори.

Какво трябва да направя Какво да правим в тази ситуация?

Редактор: Ясен Чаушев
[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!