Лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов остро разкритикува депутатката от ПП-ДБ Лена Бориславова. В отворено писмо до медиите и обществеността той заявява, че „Лена от парапета не може да раздава морални присъди наляво-надясно, нито е смятана за светило в морален аспект“. 

Поводът за публикацията на Трифонов е подаден сигнал до прокуратурата срещу непристойните действия на народни представители от ИТН и „Възраждане“ в парламента.

БЛИЦ припомня, че във вторник самата Бориславова съобщи, че лично тя и нейният колега Явор Божанков са подали сигнал в прокуратурата заради поведението на депутатите от ИТН и „Възраждане“ миналия четвъртък – това бе и последният работен ден на парламента преди изборите на 27 октомври.

В сигнала те винят народни представители от двете партии в извършване на престъпления против личността и Републиката.

„Депутати от ИТН и „Възраждане“ попречиха на разглеждането на Пътната карта за климатична неутралност. По време на заседанието те застанаха на трибуната, блокирайки възможността на своите колеги да изкажат мнения и да гласуват. Някои от тях дори успяха да изключат звука на микрофона на председателското място“, поясняват в сигнала си Божанков и Бориславова.

Отговорът на Трифонов не закъсня!

Ето какво гласи той:

„Вчера Лена Бориславова е внесла сигнал до Прокуратурата (разбрах го от интернет) и сега ще ви цитирам самата нея:

„С Явор Божанков подадохме сигнал до прокуратурата за поведението на депутатите от ИТН и Възраждане миналия четвъртък в НС, защото не може да допуснем всеки път, когато някой е несъгласен с даден закон, да руши държавно имущество и да анулира демокрацията в Парламента.

Ако от партията на Слави искат да вандалстват, имат си тяхна телевизия. Частна. Там, могат да правят и да рушат, каквото си искат“. Край на цитата.

Бих могъл да кажа, че всъщност Прокуратурата трябва да се занимава със самата Лена Бориславова, заради факта, че е фалшифицирала официални документи в Търговския регистър.

Също така бих могъл да кажа, че депутатите от „Има такъв народ“ имат имунитет точно, за да не могат да бъдат изнудвани от такива като Лена Бориславова.

Също така, бих могъл да кажа, че Лена Бориславова не е някакво светило в морален аспект, имайки предвид „парапета“, за да раздава морални присъди наляво и надясно.

Но, няма да ги кажа тия неща, защото, въпреки всички факти, най-важният факт е, че всъщност Лена Бориславова е жена. Аз уважавам жените.

Ще цитирам моят приятел Джоко Росич, лека му пръст, който казваше, че „всичко, което прави един мъж е заради една жена„.

Сега, аз не съм този мъж, който ще направи всичко заради Лена Бориславова, но съм сигурен, че има такъв мъж. Или, може би, има такива мъже.

Затова ще си замълча с уважение към нейната женска природа“.

БЛИЦ