Потрес! Намериха захвърлено бебе в найлон в Айтос

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Новороденото, което бе захвърлено в Айтос, е оставено пред къщата на търговеца на зеленчуци Иван Илиев и съпругата му Жечка, установи проверка на Флагман.бг. Те са чичо и леля на култовия бивш съпруг на Софи Маринова – Тодор Давидов, известен като Гринго.

Иван разказа подробно пред Флагман.бг на какво се е натъкнал този следобед. Всички в махалата категорично отхвърлят възможността той да е предполагаемият баща на детето и майката да го е оставила пред дома му, защото не го иска.

Истината е, че къщата на Иван – на ул. „Гоце Делчев“ №42, се намира в тупикова улица и е максимално далече от хорските очи. Майката изглежда е избрала най-скътаното място и е захвърлила току-що роденото си дете, увито с парче синьо-бяла одеяло и найлон.

Излязох пред вратата и чух детски плач, видях му краченцата, риташе с тях. Веднага се обадих на Бърза помощ, за да дойдат и да го взема. Не знам коя е майката, но тя е лош човек, който е направил нещо ужасно и трябва да се обеси“, каза Иван пред Флагман.бг.

Вижте видеото:

Къщата на Иван се намира на 30-тина метра от тази на племенника му Гринго, но в ромската махала в Айтос не смятат, че и самият Гринго може да е предполагаемият баща на детето, тъй като от доста дълго време живее в София и почти не се прибира в родния си град. Вестта за захвърленото бебе бързо се разчу в Айтос и в момента от врата на врата всички се питат коя е майката.

Една от хипотезите е, че това е жена, която има поне няколко деца. Родила е сама вкъщи и е прерязала пъпната връв, след което се е отървала от момченцето. Според лекари, с които Флагман.бг разговоря, то било на не повече от 4-5 часа.

Другата възможност, която в Айтос се коментира е, че детето е изхвърлено от жена, живееща в някое от близките села. Полицията е в квартала и усилено проверява къщите на всички бременни жени. Не е ясно какво е състоянието на детето към този момент 18:50 ч. Когато е качено в линейката, то е било с висока температура.

Полицията е в квартала и търси майката от врата на врата, но може да се окаже, че тя не е от айтоската махала, а от някое съседно село.
Къщата, до която е било оставено детето.
Лелята на Гринго е шокирана как е възможно майка да остави детето си на улицата.

 

В категории: Айтос
[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!