120 -метрова маса опънаха живеещите на “ Оборище “ в София, ще се опознават по комшийски

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Част от улица „Оборище“ в София ще е пешеходна през целия ден. Причината – събитието „Голямата маса – донеси храна – опознай съседа“. Идеята е жителите на района, бизнесът, както и посолствата да се присъединят и да донесат по нещо на 120-метровата трапеза в центъра на столицата, предава БНТ.

Голямата маса сега е 120 метра, а преди е била 60 метра, тъй като поради големия интерес към събитието сега е по-голяма. Улицата е затворена от преките улици „Асен Златаров“ до „Васил Априлов“. А събитието ще продължи чак до 22:00 часа.

Идеята е всички съседи от квартала, както и всички софиянци, да дойдат и да донесат каквото могат на масата. В инициативата се включват и посолствата, които не са никак малко по улица „Оборище“, както и бизнесът.

Милена Алексиева, и.д. кмет на район „Оборище“ каза: „Лятото направихме на друга локация в район „Оборище“ – на „Екзарх Йосиф“. Получи се чудесно събитие, ние очаквахме добро, то стана просто прекрасно. Събраха се много хора – съседи, приятели, чужденци, туристи и това ни въодушеви да направим още веднъж такъв тип събитие.“

Елена, участник: „Хората са много добронамерени, с много хубаво настроение, нека да се случват повече такива неща в града ни.“

Събитието може да се причисли както към честванията за празника на София, така и към предстоящата седмица на мобилността, защото улицата в момента е изцяло пешеходна. Има и много занимания за децата. Те рисуват символите на София и има конкурс за най-добра детска рисунка.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!