Мощен чистач на кръвта: Кажете „КРАЙ“ на разширените вени и хемороидите с тези прости билки

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Народната медицина и билколечението са тясно свързани. При огромното разнообразие от билки, не е учудващо, че те се прилагат при лечението на почти всички болести. Немалка част от билките имат универсален характер, тъй като положителният им ефект се простира върху почти всички органи и системи на организма. Как ги използваме? Най-често под формата на чайове, но също така като мехлеми или извлек. Една билка прави особено впечатление – това е невенът (календулата).

Още в древността тя е била използвана при лечение на заболявания на черния дроб, жлъчката, далака, както и при кашлица и стомашни спазми. Със сигурност е установено, че настойка от 1 с.л. цвят от невен в чаша с кипяща вода действа изключително ефективно при възпалителни процеси в гърлото и устната кухина. От друга страна, ако залеете с чаша вряла вода 2 с.л. цветове на невен, то след 10 минути престой ще получите прекрасен чай, от който пиейки по 3 с.л. 2 – 3 дневно, ще подобрите всички показатели на кръвната ви картина и ще се почувствате невероятно тонизирани!

Освен това, чаят от невен нормализира кръвното налягане, освобождава организма от излишните течности и укрепва нервната система. Сега да преминем към мехлема: стрийте на прах 50 г цветове на невен и ги смесете с 200 г стопена домашна свинска мас, оставете сместа във водна баня и бъркайте с дървена лъжица, докато не я хомогенизиранете напълно. Мехлемът помага при трудно заздравяващи рани, варикозни разширени вени и хемороиди, а използван като компрес – светкавично „сваля“ отоци, получени в резултат от травматични наранявания. Може да използвате билката и да си приготвите лосион, с който да почистите лицето си от пъпки. За целта смесвате 2 с.л. цвят или сок от невен с 50 мл чист спирт, към което добавяте 40 мл вода и 30 мл одеколон. След 48 часа прибавяте и 5 г 5%-на борна киселина и 3 г глицерин. Третирате пъпките сутрин и вечер. Възползвайте се от вълшебните лечебни свойства на невена – това уникално билково цвете!

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!