Италиански шампион спи на тревата в олимпийското село заради неудобните легла (Видео)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Италианският шампион и победител в 100 м гръб Томас Чекон беше сниман да спи на тревата в парка на олимпийското село в Париж. Той се оплака няколко пъти от неудобните екологични легла от рециклиран картон, както и от липсата на климатици, заради което не можел да спи нощем.

Във видео на саудитския гребец Хюсеин Алиреса, което беше публикувано в социалните мрежи, се вижда как облеченият в италианския национален екип Чекон е полегнал на тревата до пейка в олимпийското село. Въпреки че роденият в северната област Венето италианец извоюва злато за родината си, той не успя да се представи добре в смесената щафета 4х100 м, където плува и друг олимпийски шампион – Николо Мартиненги, който спечели злато на 100 м.бруст.

Италианците останаха извън финала, въпреки че бяха световни шампиони през 2022 г. Те успяха да достигнат едва девето място.Още преди участието си в щафетата обаче Чекон се оплака, че не е във форма и че се чувства много уморен, защото предишната нощ не можал да спи заради жегата и неудобния матрак.

Италианските шампиони от Париж - Чекон, Палтриниери и Мартиненги СНИМКА: Инстаграм/nicolomartinenghi
Италианските шампиони от Париж – Чекон, Палтриниери и Мартиненги СНИМКА: Инстаграм/nicolomartinenghi

И друг италиански национал –Грегорио Палтриниери, се оплака от условията в олимпийското село. Плувецът, който взе бронзов медал на 800 м свободен стил, ще се опита да спечели златото в 1500 м свободен стил в неделя. Той каза пред италианските медии, че това е най-лошата организация, на която бил свидетел. „Бил съм на 4 олимпиади и това е най-лошата, що се отнася до организацията.

Далече сме от олимпийското село, не успявам да заспя никога преди 2 часа през нощта заради жегите. В стаята няма климатик. Не може спортистите да се третират по този начин. В крайна сметка ние сме главните герои , а не сме защитени“.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!