Бизнесменът, който разби главата на красивата Мария, взе 1100 лв. за погребение и изчезна с тялото

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Искам да подам сигнал за начина, по който работят погребалните агенции в град Бургас – или по-точно как работи погребалната мафия. Така започва писмото на читател на „Флагман“, чиято самоличност изданието оставя анонимна по разбираеми причини.

Ето каква е неговата лична трагедия: На 22 юли бургазлията заварил мъртва в дома й своя роднина. Обадил се на телефон 112, за да му обяснят как да постъпи оттук нататък.

След като получил указанията и смъртта е била удостоверена, пред жилището й в ж.к. „Братя Миладинови“ пристигнала линейка, с цел да вземе тялото на 65-годишната жена и да го откара в хладилна камера, докато се подготви погребението.

От шофьора на линейката човекът разбрал, че най-подходящо било да наеме фирмата с управител Васил Киричев. С тази погребална агенция щяло да му излезе най-евтино, но да получи напълно адекватно обслужване „от до“.

Опечаленият близък без да се замисля телефонирал на дадения номер, на който му отговорил въпросният Васил. Той казал, че поема цялостно процедурата и ще насочи линейката с тялото към собствено помещение, в което имал камери за трупове.

Определил цена от 1100 лв. за всичко. Уговорката била погребението да се състои на следващия ден – 23 юли.

„Бях в шок и дадох парите без да се замислям на високия едър мъж. Едва след като той си тръгна осъзнах, че нямам никакъв документ за направеното плащане. Разполагах само с един телефонен номер, а той трябваше да запази и час за ритуала.

Звънях на телефонния му номер няколко пъти същата вечер и през целия ден на 23 юли, но напразно. Васил беше изчезнал, а аз вече бях казал на роднини и съседи, че в същия този ден трябва да има погребение,“ разказва източникът и настоява компетентните органи да се намесят, най-малкото заради изживения стрес.

Едва на 23 юли късно вечерта Васил се обадил и казал, че може да организира погребението за 24 юли. До до 25 юли той не е получил фактура или каквато и да било друга бележка с подписа на некоректния погребален агент.

Както БЛИЦ писа през ноември 2023 година изданието показа годеницата на Васил Киричев с разбита глава, буквално малтретирана като животно в семейното им жилище. Жената бе заплашвана и с убийство чрез разстрел от упор.

Васил Киричев

Тогава злодеят бе арестуван, срещу него бе повдигнато обвинение и въпреки опитите му да обжалва мярката си за неотклонение, в първите 30 дни той със сигурност бе зад решетките.

30-годишният Васил Киричев и жена му Мария управляваха съвместно погребална агенция „ВиваСват“, за която още тогава излязоха данни за нарушения. На 22 юли Васил Киричев е казал, че работи именно за тази агенция.

Има ли право, под каква форма, от чий офис, с какъв автомобил, къде съхранява труповете и какво счетоводство води този човек, остава загадка.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!