Кошмар в Поморийско: Мъж не усети изтичащ газ, запали цигара на двора и всичко избухна

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

67-годишен мъж е приет в болница с изгаряния след взрив на газова бутилка в дома му в село Лъка, община Поморие. Сигналът за инцидента е подаден около 9:30 часа вчера сутринта в Районното управление – Поморие.

Установено е, че причината за взрива на газовата бутилка е запалена цигара при изтичащ газ. Стопанинът решил да пуши на двора, нямал представа обаче каква трагедия ще стане.

67-годишният мъж е настанен в УМБАЛ-Бургас с изгаряния по ръцете.

Къщата, където бутилката се е взривила, е обгоряла, с липсващ покрив и паднала мазилка.

Това е третият такъв случай през юли. В началото на месеца друг мъж пострада, зареждайки автомобила си на метан станция във Враца. Той беше със сериозни наранявания на краката и затова беше транспортиран директно към „Пирогов“ в София.

Само ден по-рано 28-годишна жена от Търговище беше спасена, след като е получен сигнал за изтичане на газ от бутилка. Тя е била в замаяно състояние от отровните изпарения, когато пожарникарите влизат в дома ѝ.

На 21 юни при битов инцидент газова бутилка гръмна в къща в Перник. В този момент бутилката е била използвана от възрастна жена. Тя се е отървала без наранявания, като са нанесени само незначителни материални щети.

В началото на май пък взрив на газова бутилка предизвика пожар в къща в Хасково. В този момент в къщата са били 7-годишно дете и неговата баба, които са получили изгаряния.

В категории: Поморие
[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!