Кирил разкри в „домашен“ клип: Живеем в апартамент 70 квадрата, наследен от 5 поколения

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Предизборен клип засне част от бита и ежедневието на Кирил Петков, в който в неформален стил, шефът на ПП разказва как минава един негов ден и споделя колко добре се чувства в жилището, наследено от пра-пра баби и дядовци, в което е израснал.  

Клипчето започва с кадър как Петков разговаря по телефона на малката тераска на жилището на „Шишман“ в София и изслушва плана за деня за срещи с избиратели из страната. Докато разговаря, на фона на уютната софийска улица, отпива на малки глътки кафе.

Вече седнал на чашка кафе, пуснато на кафе машината в дневната, Петков обясни, че когато се нанесъл в апартамента, преди 20 години, 90-годишна съседка го питала дали е внук на Кирил и Райна, сетила се дори за имената на прародителите му. „Това е жилище на 5 поколения, просто в момента аз го обитавам. 70 квадрата е жилището. Установихме с Линда, че не ни трябва много място. Тук чувстваме се нормални хора, някак се гордея.“, споделя в клипа Петков.

Той се върна назад във времето, докато оглавяваше кабинета на ПП. „Като бях премиер, тук трябваше да инсталират камери по стълбищата, но аз не исках да живея в „Бояна“,в някаква резиденция, защото са изолирах от хората, обяснява той.

И добавя: „Чувствам се много добре в този апартамент, защото мястото където се събуждам, където се връщам, не се е променило. Аз съм си отраснал тук, наоколо са много добри мои приятели.“

Петков сподели, че 7-ма гимназия е близкото училище, в което е учил като дете.

Петков споделя с избирателите и как минава един нормален уикенд на семейството: „По-спокойна сутрин, виждаме се с Линда, децата. Тръгваме към 12 да излезем на разходка, вечеряме тук има готини ресторантчета, прибираме се, гледаме някое филмче- съвсем нормално.“

Петков сподели и спортната си страст – карането на кайт и сноуборд.

Ако духа вятър, грабвам кайта. Отивам да караме с приятели. Кирил показа и таванската стая, в която държи спортните си атрибути. Той нарече помещението „таванската за кеф и за душата“.

Ето тук таванската за кеф, за душата малко, отвори любимото си помещение Петков и като демонстрира кайта и снимка как прави скок, направи аналогия с политиката:

„Ето как се прави надолу с главата – напомня ми за политика – скачаш и знаеш, че няма нищо сигурно. Единственото, което правиш, е да постигнеш идеята, за която си тръгнал.“, отсъди бившият премиер.

Петков отся и разликата – с кайта имаш рискове само за себе си, а в политиката трябва много по-премерено да правиш нещата, защото има рискове за много хора.

Петков разказа и как се сдобил с един от първите сноубордове в София. Направил го саморъчно негов приятел, който прави мебели. „5 дъски ги направи човек, който прави фотьойли.“, спомни си добрите времена Кирил.

Клипът беше коментиран най-вече от критици на шефа на „Промяната“, които заподозряха, че клипът е дело на кризисен пиар и целта е да го представи като човек от народа, който живее като обикновен гражданин.

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!