Не давам на пушещата си свекърва да държи бебето, без да се изкъпе и преоблече преди това! Съдете ме, ако искате!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Представете си, че свекърва ви е заклет пушач . След това си я представете да държи вашето новородено бебе . Харесва ли ви идеята? Тази бъдеща майка е категорична, че няма да остави свекървата да държи внучето, ако преди това да се е изкъпала и преоблякла!

Майката, която пожела да остане анонимна, написа публикация за колонка във форум за родители, наречена Slate, където професионалисти дават съвети по различни теми. Майката все още не е казала на свекърва си какво мисли – трудно й е да го направи, без да я нарани. Въпреки това тя е твърдо решена свекървата да не докосва бебето, докато мирише на дим.

„Трудно ми е да й кажа“

„Не се притеснявам, че тя пуши пред детето ми. Но след като проучих въздействието на пасивното пушене аз съм много притеснена дали тя държи бебето, след като е пушила“, пише майката. В същото време се затруднява да го каже на свекърва си.

„Не искаме тя да се чувства критикувана и не искаме да се разстройва, но това очевидно може да бъде резултатът. Как можем едновременно да я каним и да й даваме да разбере, че очакваме с нетърпение да е около нас, а в същото време да отправяме тези изисквания към нея“, пише още тя.

Предизвика голям дебат

Постът предизвика големи дискусии в Америка. Някои са съгласни с разочарованата майка, а други смятат, че тя прекалява.

„Настояването да се изкъпе и да смени всичките си дрехи ми се струва доста крайно“, пише един.

„Аз съм много против пушенето, но смятам, че е малко крайно да помолите някого, който ви посещава толкова рядко, да се преоблече и да вземе душ. Но ако целта ви е свекърва ви никога да не види детето ви, давайте”, пише друг.

Има и подкрепа

Карвел Уолъс, баща на две деца, писател, приемен баща и бивш служител по закрила на детето, защитава разтревожената майка и смята, че тя има пълното право да изисква това от свекърва си.

„Похвално е, че сте взели това насериозно“, пише той.

„Разбирам, че не искате свекърва Ви да се чувства изоставена. И разбирам, че това може да е резултатът, ако продължите с това. Но бих искал да използвам възможността да Ви напомня, че имате пълното право да поискате това. Как тя реагира на това е неин проблем, не Ваш”, пише той и добавя:

„Може би, просто може би, когато осъзнае как този навик се отразява на връзката й с внука й, това може да й помогне да промени този навик.“

А вие какво мислите? Добре ли е приятели пушачи и членове на семейството да държат вашето бебе? Или първо трябва да се изкъпят и преоблекат?

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!