МИР НА ПРАХА Й! Почина вдовицата на Тончо Русев

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Единствената, която съм обичал, последната ми песен е за нея, казваше приживе маестрото. Композиторът Тончо Русев се събра на небето със съпругата си Елена.

Авторът на „Незабрава“, „Телефонна любов“, „Панаири“, „Горчиво вино“ и т.н. си отиде през април 2018 г. Съпругата му Елена го надживя с 5 години и половина. Тя е починала преди три дни, съобщиха близки до семейството. До последно Елена бе под грижите и вниманието на своята дъщеря и внучка, носеща името й. Щастлива бе да дочака и правнучка.

Елена и Тончо са заедно и в отвъдното
Елена и Тончо са заедно и в отвъдното

От фамилията твърдят, че жената на Русев не се страхувала от смъртта и приемала философски болестите.

„Липсва ми Тончо, разбира се. Всеки път като щракне вратата, го чакам, все ми се струва, че е той.“ Това каза вдовицата на големия композитор в последния разговор с „България Днес“.

Двамата кумуват на Катя Филипова и Крум
Двамата кумуват на Катя Филипова и Крум

Мощите на Св. Патриарх Евтимий са изложени за поклонение в София

Последната песен, написана от Тончо Русев, бе посветена именно на съпругата му. „Това е единствената жена, която съм обичал“, бе категоричен маестрото за Елена. Вече много болен, той дава „Безумна любов“ на любимците си – Катя и Здравко от дует „Ритон“. Те я записват и представят малко преди кончината на маестрото.

С внучката Елена
С внучката Елена

„Катя, моля те, преди да изпеете песента, да обявиш, че тази песен я посвещавам на моята съпруга Елена“, казва по телефона Русев на певицата. Той така и не можа да присъства на концерта им в НДК. Единствената внучка на великия композитор – Елена Хаджистоянова, роди момиченце миналата година, което кръсти Антония на дядо си. Приятели не пропуснаха да честитят новия член на фамилията на Елена и избраника й Петър Младенов.

Двамата се ожениха в началото на бременността на Елена. На размяната на обетите им присъствала и съпругата на Тончо Русев Елена, на която внучка им всъщност е кръстена.

Елена придружаваше на всяка изява популярния си дядо. На всичките му концерти до двамата беше и майка й Албена.

„Дядо много ми липсва! Знам, че е щастлив за мен в момента и се радва, че детето ми носи неговото име“, заявява Елена. Красавицата е доволна, че името на дядо й не е забравено, а неговите песни вечно ще звучат.

Редакцията изказва съболезнования на семейството!

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!