Пороят отнесе бебе от ръцете на майка му-Снимки

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Издирват 3-месечната Асел, която изчезна от скута на майка си Хайрие Балкан в колата, повлечена от пороите в Аксарай, Централна Турция. 
Проливни дъждове, които се изливат в цяла Турция тези дни, предизвика множество наводнения и свлачища в много градове. 
Според информацията на агенция Демирорен (DHA), вчера семейството, което е застигнато в колата си от пороя, се е спасило, но бебето Асел се е изгубило във внезапно придошлата водна маса.
Досега не е открита следа от детето при извършените издирвания с водолази в река Улу в района на Киречлик. 
Губернаторът на Аксарай Мехмет Али Кумбузоглу, който посети екипите, продължаващи издирването на Асел, направи изявление пред пресата, след като получи информация. „Тук сме с всички наши общински служители и технически екипи.

Продължаваме да търсим изчезналата Асел.
 Разбира се, това е много труден процес. Образувалата се тиня затруднява усилията за търсене и спасяване. Но нашите екипи са много опитни в това отношение.
Претърсваме щателно 10-километров район. Според техническите анализи на нашите специалисти, ние може да разширим този периметър още повече ако е нужно.
Търпеливо и с надежда се опитваме да открием нашето бебе. Редовно информираме и семейството за развитието на операцията. Продължаваме да работим денонощно, с голям екип. Надявам се да имаме успех.“

Въпреки усилията, семейството на Асел, което следи с тревога работата, подаде жалба до губернатора Кумбузоглу, твърдейки, че тя напредва бавно. Губернаторът Кумбузоглу заяви, че отборите са на терена и спасителната операция продължава.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!