Лоша вест за България: Турция може да ни вземе Нургюл

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Смятам се за патриот, но ако получи предложение от Азербайджан, за което много се притеснявам, или от Турция, няма да ѝ кажа да не приема. Това призна в интервю за Нова телевизия треньорът на шахматистката Нургюл Селимова. Според Живко Жеков предложенията към нея ще завалят много скоро и ще са много примамливи.

Той заяви също, че според него няма друг наш шахматист, който да е развявал толкова българския трибагреник, нито пък да го е правил с такава гордост. Жеков е на мнение обаче, че шахматистката ни все още не разбира в какъв феномен се е превърнала в България и какъв ентусиазъм е донесъл нейния успех на турнира за световната купа.

Треньорът на Нургюл обясни и защо принципно нито една от шахматните федерации, които са няколко у нас, не е финансирала участието ѝ в Баку. Това е, защото става въпрос не за световен шампионат, а за купа. По негови думи, това даже не се отчита официално като постижение на състезателите ни, включително и за Салимова.

„Няма състезател, който да не изпитва разочарование след загуба на световен финал. Но тя всъщност още не може да разбере какво е направила, ще го разбере в следващите дни и ще бъде много щастлива и доволна от себе си. Когато осъзнае каква емоция и любов към себе си е предизвикала в България, ще бъде напълно удовлетворена”, заяви Жеков.

Източник:Петел.бг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!