Супер режимът на Радина Червенова за поддържане на добра форма

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Вечно младата Радина Червенова разкри какви са малките й тайни и хитрости, които прилага всекидневно, за да има цъфтящ и младежки външен вид. Бившата водеща на „По света и у нас” е сред малкото популярни личности, които никога не са имали проблем с теглото и килограмите, а според нея това се дължи на дългогодишната й любов към спанака.

Радина консумирала зеленолистния зеленчук само в пресен вид поне 3 пъти седмично. Приготвяла го под формата на салата, към която добавяла зехтин, кедрови ядки, сушени домати и балсамов оцет. Спанакът съдържа много витамини, минерали и съединения, които могат да имат различни ползи за здравето.

Доказано той влияе позитивно върху контрола на кръвната захар при хора с диабет, намалява риска от рак, подобрява здравето на костите, цялостния тонус и борбата с наднорменото тегло. Една порция салата от суров спанак съдържа по-малко от 10 калории, което е нищожно малко количество. Проучване доказало, че е сред най-подходящите съставки за диети. 43% от участничките в него отслабнали значително, след като в продължение на три месеца всеки ден консумирали от този зеленчук. Освен това при 95% намалял гладът за сладко. Редовната консумация на спанак може да защити кожата от ултравиолетовите лъчи и да стимулира синтеза на колаген, защото съдържа витамините С и А, които подпомагат хубавата и еластична кожа. Магнезият и желязото в него пък се борят с косопада, а биотинът заздравява чупливите нокти.

Радина се научила да го хапва още като съвсем млада. Тв звездата твърди, че не е никак капризна по отношение на храната и не си налага строги ограничения. „Мисля, че това, което организмът ти показва, е най-точното. Щом това искаш, щом това ти харесва, значи ти е необходимо”, казва журналистката. Тя не крие, че обожава и риба, която се консумирала ежеседмично в тяхното семейство. Не страняла от тестени изделия и десерти, но хапвала с мярка. Въпреки че е изключително натоварена в професионален план, Червенова продължава да намира време за спорт. Още като малка тренирала гимнастика, тенис, фигурно пързаляне и какво ли още не. Най-интензивно се занимавала с плуване от първи до шести клас и дори ходела по състезания. „Така че съм свикнала и винаги намирам време за спорт. Просто усещам, че ми е необходимо за тонус”, обяснява водещата. Последната й страст е йогата, с която заменила фитнеса. Практикувала поне 2 пъти седмично.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!