Бързи рогчета от готови кори за 10 минути – още по-вкусни и сочни са, когато изстинат!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Лесни и бързи за приготвяне. Тези бързи рогчета от готови кори са чудесни за закуска, вечеря или за похапване по всяко време. Много са вкусни горещи, но и когато изстинат. Сочни са и на следващия ден. Ето какво ви трябва за бързите мини-банички :

бързи мини банички

Бързи мини-банички

Продукти: 

500 г тънки кори за баница

250 г сирене

2 яйца

малко олио за сместа (ако е необходимо)

около 100 мл олио за пържене

Приготвяне: 

В по-дълбока купа разбийте яйцата заедно със сиренето до получаване на пенлива, компактна смес. Ако не е достатъчно компактна и готова за намазване на корите, тогава добавете малко олио.

смес за баница

Отворете корите за баница върху работна повърхност и ги разрежете наполовина по дължина, за да се получат дълги правоъгълници. Намажете ги с горната смес по цялата повърхност, като оставите празни 2 см до ръба на кората, за да може да се сгъне, без да изтича плънката.

банички-рулца

Прегънете краищата по дължина, за да не потече плънката, след което навийте кората на руло. Уверете се, че сте сгънали добре „баничката“, а междувременно налейте олиото в тиган с незалепващо покритие и го оставете да се загрее до умерена температура.

Запържете пуричките от двете страни за няколко минути, докато се зачервят хубаво. извадете ги в чиния, постлана с хартиени кърпи, за да поемат излишната мазнина. Сервирайте с кисело мляко или айран.

пържени банички

мини банички със сирене

Ако не желаете да пържите баничките си в олио, постъпете по следния начин: намажете цялата кора със сместа, след което я навийте на руло (както е описано по-горе).

След това навийте рулото на охлювче. Подредете навитите банички върху намазнена тава. Намажете отгоре с останалата плънка.

банички охлювчета

Поставете ги в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато добият приятен златист цвят. И така са вкусни, но моето семейство ги предпочита пържени в олио.

Да ви е сладко!

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!