Щипка сол и захар под езика преди лягане и спинкаш цяла нощ като бебче!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Когато за първи път опитате сместа от сол и захар преди лягане, най-вероятно скоро ще ви стане навик! Особено ако принадлежите към групата на хората, които страдат от безсъние и чести събуждания през нощта.

Солта, както и захарта, не се препоръчват в големи количества поради потенциална вреда за здравето, но това не означава, че нямат положителна страна, особено когато става дума за комбинирането им, обяснява Мат Стоун, американски учен и автор на няколко книги от областта на храненето и метаболизма.

Освен това солта помага за премахване на главоболие, укрепва имунитета, повишава нивото на енергия в тялото, серотонин и електролити и много други неща.

А именно, за хората, които страдат от безсъние, тази комбинация в подходящото съотношение може да им предложи това, от което в момента имат най-голяма нужда, а така непостижимо, а това е спокоен сън .

Захарта и солта действат като „батерия“ за клетките: глюкозата осигурява потока на енергия към митохондриите, а балансът на натрия в междуклетъчните течности позволява правилното клетъчно дишане и производството на енергия.

Освен това и двете храни са мощни „инструменти“ за управление на стреса.

Захарта сигнализира на тялото да намали и спре производството на хормона на стреса, който уврежда метаболизма ви и ви държи будни през нощта.

Солта е важна и за поддържане на хомеостатично състояние, при което адреналинът не може да се отделя неконтролируемо.

Ето защо, ако сте сред тези, които често се събуждат през нощта, особено между 2 и 4 часа сутринта, усещайки как адреналинът циркулира из тялото и им пречи да спят, комбинацията от захар и сол може да бъде спасителна за вас!

щипка сол

Как да си направим прах за сън?

Според Мат Стоун съотношението между сол и захар трябва да бъде 1:5.

Най-добре е да използвате нерафинирана морска сол и качествена сурова кафява захар. Ако не можете да ги набавите, обикновената сол и захар ще свършат работа.

Смесете 5 супени лъжици захар и 1 супена лъжица сол, след което ги сложете в стъклен буркан. Ще ви издържи дълго време.

буркан със сол

Преди лягане или през нощта, когато се събудите, разбъркайте буркана, сложете малка щипка от тази смес под езика си и оставете постепенно да се разтопи.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!