Блъснаха Мира на 5 годинки: Спешно е!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Нека стигне до повече хора. Спешна кампания за набиране на средства за операция на 11-годишно дете от Добрич организира фондация „Милостиво сърце“.

Мирослава Тодорова е ученичка в 5 „г“ клас на СУ „Любен Каравелов“. На 28 януари тя е блъсната от лек автомобил на улица „Опълченец Димитър Ковачев“, след като излиза от близката аптеката, до която я пратила майка й. След пътния инцидент е настанена в МБАЛ Добрич с фрактура на подбедрицата, без опасност за живота, съобщава pronewsdobrich.bg.

Тогава лекарите обясняват на семейството, че трябва да се направи операция и да се поставят импланти. Семейството обаче няма възможност за това – бащата е с увреждания, а майката работи като чистачка в училище. Имат по-голям син.

Затова кракът е бил само гипсиран. Тази сутрин след контролен преглед се установява, че без операция кракът няма да се възстанови нормално, сподели за Про Нюз Добрич председателят на фондацията Александър Иванов. Днес той се срещна със семейството и с лекуващия лекар д-р Павел Павлов.

За имплантите, които трябва да се поставят, са нужни 3120 лв. От „Социално подпомагане“ могат да помогнат с еднократна помощ от 375, но парите ще се получат след месец.

Затова Александър е предприел спешна кампания, за да могат средствата да се набавят до началото на следващата седмица и детето да бъде оперирано. Според медиците тази операция ще позволи то отново да върви нормално. Ако не бъдат поставени имплантите, момиченцето ще бъде инвалидизирано за цял живот.

Средства може да дарите на следната банкова сметка:

BIC: BPBIBGSF

IBAN: BG22 BPBI 7938 1061 8002 01

Милостиво сърце Фондация

Основание: Дарение за Мирослава Тодорова

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!