Венелин Петков стана колега на Масларова

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Венелин Петков се е присъединил към преподавателския състав на УНСС от началото на годината. Уволненият шеф на новините в Би Ти Ви ще чете лекции пред магистрите в специалност „Мултимедийна журналистика“ към катедра „Медии и обществени комуникации“ в столичния ВУЗ.
От години в същия университет преподавател е и бившата социална министърка Емилия Масларова. И тя като Петков е хоноруван преподавател, но възнаграждението, което получава, е по-голямо от неговото, тъй като има доцентска титла. Масларова води лекции в сферата на човешките ресурси и социалните политики. Едновременно с това преподава и в Тракийския университет в Стара Загора.
Засега Петков ще говори пред студенти единствено в УНСС, а предметът му се казва „Медии и конфликти“.

Дисциплината, която ще води, е съвсем нова, а приемът на магистри ще продължи до края на януари. Едва след това журналистът ще започне официално работа със студентите. Стартовата заплата там е около 1300 лева. Това обаче няма да е единственият доход на бившия шеф от Би Ти Ви. От година насам той се подвизава и като даскал в частно столично училище, където изнасял лекции пред децата на теми като сбъдването на мечтите, професионалния път и реализация.

Петков споделил с учениците, че преди да замине да следва в САЩ, е работил като преводач, учител и носач на краставици, но когато късметът го отвел до международния отдел в БТА, разбрал, че единственото, с което искал да се занимава, е журналистиката. След 20 години стаж в Би Ти Ви, последните от които като директор на „Новини и актуални предавания“ срещу тлъста заплата от 15 хиляди лева на месец, Петков бе сменен от новите собственици на медията с колегата му и негов бивш подчинен Антон Хекимян. Така кариерата му рухна и в момента учителската професия е неговото препитание.

В последните месеци се говори, че каръкът го е застигнал и в личен план. Наскоро стана ясно, че журналистът се е разделил с майката на двете си деца – спортната водеща Николета Маданска. 50-годишният Петков и красивата Николета не били заедно още от лятото на миналата година, когато тя с гръм и трясък напуснала къщата му в Бистрица и отишла да живее при своите родители в село Лозен. Със себе си взела и двамата си синове, издават приближени до разпадналата се ВИП двойка.

Макар животът им да изглеждаше като приказка, очевидно двамата са имали сериозни неразбирателства, които не могли да преглътнат дори в името на двете си деца. Първородният Йоан проплака през ноември 2020 г., а по-миналата година по Коледа се роди и братчето му Михаил. Николета и Венелин нямат брак и ако решат да водят съдебна битка за родителските права над наследниците им, вероятно ситуацията няма да бъде съвсем благоприятна за бащата.

Венелин Петков получи нов жесток удар от Николета Маданска!Сагата между Николета Маданска и Венелин Петков продължава с пълна сила, въпреки че журналистката от…Feb 1 2023vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!