Сашка Васева трогна България с изповедта си за битката с тумора: Мечтая да виждам, чета и пея

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Обичаната българска певица Сашка Васева направи емоционална изповед за здравословното си състояние в ефира на БТВ. Припомняме, че тя загуби зрението си заради тумор, от който продължава да се лекува в Германия. Дупнишката Мадона претърпя операция, от която се възстановява. За това смята ли да се завърне на сцената и какъв нов музикален път е решила да поеме, сподели самата певица пред Цвета Макгрегър в предаването „Преди обед“.

външна реклама

„Днес съм в добро състояние на духа. Настройвам се положително. Уча се да бъда положителен човек. Семейно изкарах празниците. За първа година не пея. Така реши мъжът ми – че е най-добре да се съберем и да бъдем заедно семейството. Защото синът ми е студент, не можем да се виждаме. Аз съм в клиника в Германия, а той е в България и учи. Събрахме се, той има приятелка. Бяхме с дъщеря ми, с мъжа ми.

Мъжът ми е моят герой, който ме спаси и направи възможно да съм жива. И сега е до мен неотклонно. Той е моята крепост. Аз не мога без него. Преоткрих брака си, семейните ценности. Това, което ми е липсвало през годините. Аз съм била много самостоятелна, много пътувах. Всичко беше купон, пеех по кръчми“, сподели тя.

Васева разкри и какво е здравословното й състояние към днешна дата:
„Към момента съм стабилизирана, но се нуждая от още лечение, затова ще продължа да пътувам до Германия. Пътуваме, връщаме се, трябва да бъда под наблюдение. Защото има остатък един сантиметър съвсем малко парченце, което е останало от тумора. Бил е много голям, обхващал е целия зрителен нерв. Било е много фатално положението. Като яйце, което е обхванало зрителния ми нерв и го е обградило и не е позволявало на зрението ми да вирее. То е атрофирало. Докторите се надяват до две години да се възстанови зрението ми. Минала е една година след операцията. Не е тъмнина, аз виждам мъгла. Като в мъгла виждам. Не е тъмнина, а по-скоро е белота. Виждам и тъмни места, различавам тъмно и светло. Но светлините трудно ги виждам, примерно лампите не ги виждам“.

„Трудно ми е да свикна с всичко това. Единствената ми опора е съпругът ми. Той ми помага навсякъде. Искам да го възпея, да изпея песен за любовта, съпружеската вярност. Оказва се, че към днешна дата той е голямата ми любов. Единствено съм обичала само него. Това е мъжът на моя живот. Сега го разбрах. Жалко, че не го разбирах толкова години и бягах от семейния уют. Ходех да пея, много се вълнувах от това да принадлежа на народа с песните си и купона, който правя. Купонът умея да го правя, някакси се чувствам във вихъра на танца. И пак ще го правя. Но искам да бъда и в семейството си. Искам да бъда щастлива с тях както бях на Коледа и Нова година. Беше едно неповторимо изживяване, което не бях правила преди“, откровена бе Васева.

„Аз съм вярващ човек. Това е изпитание. Смятам, че се случват неща, които ще ме преобразят напълно. И по някакъв друг начин ще принадлежа на народа. Имам какво да кажа, имам какво да дам. Имам дар от Бога да пея, ще пея, но може би трябва песните да са насочени към прослава на Бога. Защото Бог ме спаси. Бог ми даде втори шанс да живея. Това беше много страшно, което изживях през 2021 г. Вече е зад гърба ми, надявам се, че съм здрава напълно. Искам да пея, и ще пея за народа“, добави певицата.

„Престоят ми в Германия беше тежък, но вече свикнах и вече разбирам колко важна е Германия за мен. Живея в затворен семеен кръг там. Нямам много разнообразие, скучно ми е. Отделям време да се самовглъбявам. Мъжът ми ме научи на медитация. Не слушам музика. Нямам телефон, децата ми имат, мъжът ми има, чрез техните телефони се свързвам с обществото. Слуша ми се лежерна музика, нежна. Искам да правя божествена музика. Търся коя е формулата да се прави ангелска музика.

Децата ми се посъвзеха. Вече са щастливи, няма я онази тъга, която я имаше. Бяха толкова уплашени дали ще оживея, дари ще се оправя. Но сега вече тръгват по техния път, гледат си своите интереси, своите любови, своите изживявания. Аз се радвам на тяхното щастие. Мечтая oа виждам, да чета. Много мечтая да имам телефон, с който да работя. Да ми се обаждат феновете, да говоря с тях, да ме канят на участия, да пея. Аз съм певица и искам да принадлежа на хората с музика, с песен. Първото нещо, което бих направила като прогледна отново? Май елементарни неща ми се правят. Да прочета нещо, да видя дъщеря ми колко е пораснала и колко се е разхубавила. Да видя сина ми, мускулите му, той сега тренира, станал е страхотен“, сподели тя.

В края на интервюто тя изпя песен и завърши с думите: „Обичам ви, българи! Безкрайно ви обичам!“

Тежкото боледуване преобрази Сашка Васева – промяната е огромна (Снимки): След страхотната новина, че вече е здрава, Сашка Васева нямаше търпение да се върне на сцената. Име…Nov 22 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!