Ботоксът вече е демоде! Ще ви кажа как да направите лицето си гладко, без бръчки само за една вечер

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Всяка жена иска да запази младостта и красотата си по-дълго. Но в същото време не всеки се осмелява да предприеме такива радикални мерки като ботокс или пластична хирургия. Знаете, че съм привърженик на естествеността и затова днес ще споделя с вас една просто невероятно проста рецепта за красота

Този продукт е познат на всички и се използва в домашни ( особено ориенталски ) рецепти за красота от векове. Това са ленени семена . Лененото семе има уникалното свойство да въздейства върху кожата ни не само отвътре, но и отвън! Лененото семе връща на зрялата кожа еластичността, плътността и блясъка, характерни за младостта.

Какви са ползите от лененото семе?

Изглежда, че такива невероятни неща могат да се съдържат в обикновените ленени семена? Но ще се изненадате! Това е истинска бомба за красота и всичко това благодарение на богатия и балансиран състав:

Витамини А, групи B, C, D, E, K, F, PP
Калий, магнезий, натрий, калций
Полиненаситени мастни киселини омега-3, омега-6 и омега-9
Етерични масла
протеини
Целулоза

Именно благодарение на тях лененото семе толкова добре подхранва и възстановява еластичността на тъканите, както и изравнява тена и подмладява.

Маска – алтернатива на ботокса

Тази маска може да се прави вечер преди лягане, веднъж седмично, ако бръчките са започнали да се появяват по лицето ви, и максимум на всеки 3 дни, ако трябва да се изгладят по-дълбоки бръчки.

Рецептата за маска е проста, състои се само от три компонента. Ще имаш нужда:

1 супена лъжица ленено семе
Половин чаена лъжичка течен мед
1 ч.л. екстра върджин зехтин

Супена лъжица ленено семе трябва да се залее с 50 ml вряща вода и да се вари, докато масата стане вискозна и гъста. След това бульонът трябва да се охлади и прецеди. Сега добавете мед и зехтин. Всичко се разбърква старателно и се нанася върху лицето.

Най-добре е да нанасяте на слоеве отдолу нагоре: движейки се от брадичката към челото. И след нанасяне трябва да легнете в спокойно състояние, без да натоварвате лицето си. След 20 минути маската трябва да се измие с топла вода.

Домашно маскарпоне от 2 съставки. Е как да не си направиш, фасулска работа еСиренето и млечните продукти винаги са били считани за полезни за тялото ни, защото са източник на к…Jun 17 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!