Ето защо всички трябва да пием зелева чорба:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Киселото зеле е склад за полезни вещества, към които се обръщаме през зимата. В края на краищата, това е времето, когато е време да вземете консервите от мазето и да ги сервирате на масата. Много хора обичат този вид зеленчукова подготовка, но не всеки знае, че си струва да пиете саламурата от кисело зеле (зелевата чорба). В никакъв случай не трябва да се изхвърля.

Това е страхотна напитка за отслабване, тъй като е напълно некалорична, но в същото време питателна.  Саламура от кисело зеле помага за подобряване на работата на храносмилателния тракт, което има положителен ефект върху загубата на тегло. И това е само малка част от начина, по който помага на тялото.

кисело зеле туршия

Кой трябва да пие зелева чорба

Каква е ползата от нея

Киселото зеле е много ценен продукт, който лекарите препоръчват да се яде редовно. За особено полезна смятат нейната саламура, която влияе положително на организма. Има редица полезни свойства:

  • Млечната киселина, която се съдържа в саламурата, помага за възстановяване на микрофлората. Освен това киселото зеле съдържа фибри. Храни се с полезни бактерии от микрофлората. В резултат на това те растат и се размножават по-добре.
  • Саламурата от кисело зеле съдържа микроелементи, както и витамини. Те допринасят за нормализиране на киселинността на стомашния сок, като помагат за предотвратяване на появата на заболяване като стомашна язва.
  • Съставът на саламурата включва витамин К. Недостатъчното му количество може да повлияе негативно на работата на много органи, тъй като той е отговорен за регенерацията на тъканите. Витамин К също участва в образуването на чернодробните клетки и помага в борбата с отоците. Особено необходим е за тези, които страдат от бъбречни проблеми. В края на краищата, този витамин подобрява метаболизма на водата и минералите.
  • Има погрешно схващане, че цитрусовите плодове са основният източник на витамин С през зимата. Това не е съвсем вярно. Наистина, заради високото съдържание на витамин С, киселото зеле е продукт номер 1 в студения период.

кисело зеле

Противопоказания за употреба

Излишното количество зелева чорба може да повлияе неблагоприятно на тялото. Например, една малка чаша на ден ще бъде достатъчна, за да нормализира работата на червата. Освен това, въпреки големия брой полезни свойства на саламурата, честата й употреба не се препоръчва за всички.

Ако сте чувствителни към хистамина, който се съдържа във всички ферментирали храни, трябва да внимавате с консумацията на кисело зеле.

Хората, страдащи от заболявания като гастрит, холецистит и колит, също не трябва да въвеждат големи количества зелева чорба в диетата си.

Ако нямате противопоказания за употребата на кисело зеле и саламура, опитайте се да ги използвате редовно. Гарантирано по-добро усещане!

А вие знаете ли, че зелевата чорба е толкова полезна за организма или я изливахте?

Ако страдате от тези заболявания, забравете за киселото зелеКиселото зеле е любима туршия на мнозина. Но хората с определени заболявания не трябва да го консуми…Nov 28 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!