Бързи мекици, които не попиват олио – правя само тях от 6 години и все още са ни любими!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Днес имаме за всички любители на тестените закуски рецепта за Бързи мекички, които не попиват олио . У дома се правят през ден, а децата ги обичат и сладки, и солени. Няма по-добра и вкусна закуска или вечеря от тези домашни мекици.

Най-хубавото е, че се приготвят за по-малко от 30 минути. Няма по-бърза рецепта за мекици от тази и ви трябват само 5 съставки! Ето и необходимите продукти за най-лесните мекички:

бързи мекици

Бързи мекици за 30 минути

Продукти:

2 яйца

300 мл кисело мляко

1 чаена лъжичка сол

600 г брашно (аз използвах тип 500)

1 пакетче бакпулвер или 12 гр.

Начин на приготвяне: 

Пригответе си всички съставки в отделни купи, след което просто ги смесете в по-голяма купа, за да замесите тестото. Първо добавете двете яйца и ги разбийте с тел.

След това добавете 300 мл кисело мляко, 1 чаена лъжичка сол, след което отново разбъркайте добре. Постепенно добавете брашното, смесено с 1 пакетче бакпулвер. Докато добавяте брашното, бъркайте, докато се образува тесто, незалепващо под пръстите ви.

Накрая трябва да се получи тесто, което лесно ще се отделя от съда и не лепне. Прехвърлете готовото тесто върху набрашнена повърхност, след което го разточете на дебелина около 5 мм.

Нарежете тестото на равни вертикални линии, а след това на по-малки хоризонтални, като кубчета. Така нарязаното тесто се оставя да престои 10 минути, а междувременно олиото се слага в тенджера на котлона, за да загрее.

Изпържете мекиците в загрятото олио, колкото се побират в тенджерата, като първо изпържите от едната страна, а след това – от другата.

Струмски мекици – легендарната рецепта на леля Данче, която се предава от поколение на поколение Най-хубавите и четени рецепти определено са от наши читателки. Като тази уникална рецепта за Стру…Oct 8 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!