Извънредно! Намериха кмета на Якоруда с огнестрелна рана в главата

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов е намерен мъртъв, с прострелна рана, в автомобил, съобщиха от МВР. Към мястото са изпратени криминалисти, за да извършат оглед. Няма категорична информация дали градоначалникът е убит или става дума за самоубийство.

От МВР допълват, че кметът на Якоруда има разрешително за използване на два вида оръжия. Кафелов е избран от листата на ДПС. Преди да стане кмет беше в ръководството на Комисията за финансов надзор. Освен това той е проверяван от Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) заради евентуален конфликт на интереси.

Припомняме ви, че през лятото на 2022 г. КПКОНПИ започна разследване срещу Кафелов. Тъстът и тъщата на якорудския кметНуредин Кафелов от години снабдяват сградата на администрацията, селските кметства, детските градини, училищата и Дневния център за деца с увреждания с интернет, перилни, почистващи и дезинфекционни препарати. Поръчките се правят, без да се обявяват предварително процедури по ЗОП, и всяка от тях може да бъде установена чрез изискване на фактурите между община Якоруда и двете фирми, чрез които родителите на кметската съпруга осъществяват дейността.

Това е сигналът, регистриран на 18 юни в Комисията за конфликт на интереси. В него авторът му е дал сведения за фирмите, взети от Търговския регистър, за да облекчи Антикорупционната комисия в разследването срещу кмета на ЯкорудаНуредин Кафелов за конфликт на интереси.

Нуредин Кафелов е роден на 01 януари 1958 г. в гр. Якоруда. Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия в гр. София. Магистър – строителен инженер по промишлено и гражданско строителство. Завършва и Икономическия институт „Карл Маркс“.

Убитата Виолета Донева кътала несметно богатствоУбийството на обичаната актриса Виолета Донева потресе цяла България. Все още няма задържан за зверс…Oct 29 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!