Пълен обрат за убийството на полицай Бъчваров! На българска територия откриха

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

От българската страна на границата, където беше застрелян граничния полицай Петър Бъчваров, разследващите са намерили няколко гилзи. Това съобщи БНТ, позовавайки се на свои източници.

Досега вътрешният министър Демерджиев твърдеше, че е стреляно от турска територия. От гилзите по предварителни данни се предполага, че е стреляно с ловна пушка, но след експертиза ще се разбере точно какво оръжие е използвано.

Полицаят на границата край Елхово е бил убит с изстрел в главата: първият от общо 10-15 произведени изстрели от турска територия. Това заяви по-рано днес служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред журналисти. “Знаем, че е стреляно от турска територия“, увери той.

Припомняме, че при престрелка в района на село Голям Дервент снощи загина граничният полицай Петър Бъчваров. Той бил наряд заедно с военнослужещ, който успял да се прикрие и е невредим.

Около 20.35 ч. в понеделник вечерта неизвестен стреля по наряд на „Гранична полиция“ и военнослужещ, който охранява границата в района на село Голям Дервент. На метри от селото е граничната бразда, където се е случил инцидента.

Сигнал за него е подаден снощи, когато неустановено лице стреля по съвместен наряд на „Гранична полиция“ и военнослужещ, които изпълняват служебните си задължения по охрана на границата. След стрелбата граничният полицай е прострелян и загива на място, а военнослужещият успява да се оттегли от мястото. Натам са насочени и други екипи, които охраняват границата.

По непотвърдена информация става дума за престрелка с мигранти или трафиканти. Извършителите са избягали.

По-рано тази сутрин министърът на отбраната Димитър Стоянов коментира, че има информация, че военнослужещият не се е оттеглил, а е взел необходимата позиция като се е прикрил, но това подлежи на проверка. „Прекалено рано е да коментираме каквато и да е хипотеза. Бил е застрашен животът му след като е бил патрулна двойка с граничния полицай“, заяви Стоянов.

Флагман: Убит е полицай Петър Бъчваров на 35 годиниУниформеният е бил един от най-опитните служители в района. 35-годишният сержант Петър Бъчваров от Е…Nov 8 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!