Радев с първи думи след убийството на нашия полицай: Иска отговори от Турция!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Президентът Румен Радев коментира тежкото криминално деяние с убит полицай на границата с Турция.  „Това е безпрецедентен случай, доколкото до момента е известно – от територия на друга държава да се стреля по наш полицай. Очаквам външно министерство да извика турския посланик и да изискаме съвместно разследване“, каза държавният глава пред журналисти в Египет, съобщава БНТ.

Той настоя да се изяснят причините за трагедията, да е ясен виновникът и да се вземат спешните мерки. Настоявам отдавна да се приеме България в шенгенското пространство, напомни Радев. Ние в момента сме външна граница на Европейския съюз, поемаме сериозен миграционен натиск и трябва да усетим солидарност с нашите европейски партньори, добави Румен Радев, предаде БТА.

Президентът заяви също, че още утре ще покани политическа партия „Възраждане“ на консултации преди връчването на мандат за съставяне на правителство.

Румен Радев е в Египет, заедно с ръководена от него делегация, за участие в 27-ата Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата. Повече от 100 лидери от цял свят ще се включат в срещата на върха в египетския град Шарм ел Шейх.

Флагман: Убит е полицай Петър Бъчваров на 35 годиниУниформеният е бил един от най-опитните служители в района. 35-годишният сержант Петър Бъчваров от Е…Nov 8 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!