Рецептите за имунитет на Лили Иванова и Йорданка Христова

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Лили Иванова и Йорданка Христова безспорно са най-големите авторитети в българската естрадна музика. Двете колежки, макар и да не са добри приятелки в живота и да имат съвсем различен подход към публиката, си приличат по едно – и двете издигат в култ здравословния начин на живот и се зареждат със сили от природата. И Данчето, и Лили са привърженички на народната медицина от десетилетия. Спазват стриктни правила, на които дължат дълголетието си, виталността и завидната си визия.

В сезона на гриповете и настинките Йорданка Христова не припарва до аптеката. Тя разчита на даровете на природата и за нея единственият и най-силен антибиотик е чесънът. Данчето не е привърженик и на ваксините, като дори отказа да се боцне срещу Ковид-19, но въпреки това китайската зараза не я застигна точно защото грижливо поддържала имунната си система. Тайната ѝ е чесновата паста, която научила от своя приятелка.

„Напоследък непрекъснато я правя, защото организмът трябва да се подсилва. Много е елементарна. Сварявате един голям картоф, след това го обелвате и го нарязвате на парченца, обелвате една голяма глава чесън, нарязвате скилидките на парченца. Трябват ви още кофичка кисело мляко, сол и зехтин. Всичко се пасира и става фантастична чеснова паста, която се яде с всичко, дори с препечена филийка. Вече съм я казала на няколко човека и много им харесва“, споделя рецептата си Йорданка Христова. Освен на чесъна тя разчита и на полезните свойства на джинджифила, лимона и меда – трите продукта, без които никога не остава у дома през студените месеци.

С тях се е запасила и Лили Иванова. Нейна запазена марка в годините е медът и самата прима на естрадата го нарича „мой най-добър приятел“. Когато обаче времето се застуди, към „златното трио“ Лили добавя и още една рецепта, която научила лично от гуруто в природната медицина проф. Христо Мермерски. Двамата са съседи на столичната ул. „Оборище“ и се познават от дълги години.

Звездата проявявала интерес към неговите церове и винаги се допитвала до него по отношение на здравето си. Още преди две десетилетия той ѝ доверил една от своите рецепти за подсилване на имунитета, която Лили изпълнявала и досега. „Три-четири настъргани дребни моркова, към които се добавя сурово пресован зехтин заедно със смляно слънчогледово семе. Сместа се обогатява с малко мед, може да се добави и една лъжица смляно ленено семе. Получава се нещо уникално за имунната система“, доверява Лили. И тя като Йорданка Христова през зимата набляга на чесъна. Макар да не хапва в големи количества и винаги по график, обичала да подправя с чесън всякакви зеленчуци, защото другите подправки ѝ дразнели гърлото.

Лили Иванова тотално се срина Да бъде непрекъснато пред публика се оказа твърде трудно даже за звезда като Лили Иванова. Примата…Oct 21 2022vijti.com


Източник: Ретро

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!