Луди по шопинга! Българи се надпреварват с пазарски колички в Одрин / СНИМКИ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Българи, дошли на посещение и пазаруване в Одрин със собствените си автомобили или с организирани автобуси, се надпреварват да пазаруват по улиците на града. Те едва смогват да закарат пазарските колички до превозните си средства.

IHA

Българските туристи продължават да намират изгодни стоки и купуват различни продукти като сирена, зеленчуци, перилни препарати и дрехи. Нерядко нашенци се състезават в близките малки улички на града, за да стигнат по-бързо до возилата си и да разтоварят покупките, преди да се втурнат към повторно пазаруване.

DHA

Търговците продължават да са доволни от тази ситуация.

DHA

Облекчение за българите са множеството надписи, табели и дори билбордове на родния ни език, които улесняват значително пазаруването.

DHA

DHA

Фаик Макак, който е дошъл в Одрин от Стара Загора, говори пред турската агенция Демирорен. „Слава Богу, цените все още са добри, много са достъпни.“ Той допълва, че до момента е похарчил 5 хиляди турски лири (538 лв.) и ще продължи с шопинга.

DHA

Макак сподели: „Купуваме дори бутилирана вода, защото е много изгодна и няма проблем да я пренесем през границата.

DHA

Хубаво е, че на петъчния пазар можем спокойно да се пазарим. Слава Богу, можем да задоволим всичките си нужди по-изгодно, отколкото в България. Сега ще се отбием и на пазара, там ще видим какво още можем да намерим на добра цена.“

DHA




DHA

Собственикът на фурна в града Ерол Джейлан сподели: „Българските граждани харесват нашия хляб повече от този в страната си. Има такива, които идват тук, за да си купят хляб дори за седмица.”




IHA

Търговецът на петъчния пазар Улус – Мурат Карачимен, заяви пред агенцията Ихляс Хабер: „Освен от България, имаме много туристи и от Украйна, Русия, Молдова и Беларус.

Те купуват всякакви млечни продукти, както и маслини. Но Българите пазаруват масово всякакви продукти, за които се сетите, в големи количества. Ето защо те са ни най-добрите клиенти. Благодарение на тях ние съществуваме. Покупателната възможност на турските граждани намаля драстично в последните месеци. Сега зареждаме предимно стоки, които са търсени от българите.”

DHA

IHA


Източник: Марица

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!