Черна ряпа с мед против главоболие кашлица и белодробни заболявания

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Черната ряпа помага да се справим с кашлицата. Поради полезните си свойства се използва по време на лечението на тонзилит, при силно главоболие. Благодарение на витамините и минералите, които съставляват реяпата, тя се използва не само в медицината, но и в козметологията.

Ползите и вредите от черната ряпа: Сокът от черна ряпа често се използва за лечение на тежка кашлица както при възрастни, така и при деца. Използва се и при ангина, главоболие, болки в ставите. Благодарение на полезните си свойства се използва за профилактика по време на грип , което подобрява имунната система. 

Тя се различава от другите сортове на тази култура по това, че има горчив вкус, тъмен цвят на кожата.

Този зеленчук съдържа огромен брой различни ензими и минерали, които могат да подобрят благосъстоянието по време на различни заболявания. 

Тя премахва токсините от тялото, подобрява мозъчната функция, паметта, помага при депресия, изгаря допълнителни калории, нормализира сърдечната функция. 

Също така този зеленчук се използва в козметологията, в готвенето.

Сокът от черна ряпа забавя процеса на стареене, изглажда бръчките, подобрява структурата на косата. 

По време на приготвянето на различни ястия към първия и втория курс се добавя зеленчук. По желание можете да направите сладък коктейл, салата, а ряпата също се добавя към супа, в гарнитури.

В допълнение към ползите, черната ряпа има и вредни свойства-Препоръчва се да не я използвате, ако има стомашен проблем, язва или гастрит.

Лечение на кашлица с черна ряпа

По време на лечението използвайте черна ряпа с голямо внимание.

Рецепта 1

За лечение на кашлица се препоръчва да се приема черна ряпа и мед. Те измиват зеленчуците, отрязват горната част, слагат мед, отново покриват с черен репички капак. Оставете да престои около 8 часа.

Щом ряпата пусне достатъчно сок, използвайте по време на силна кашлица. Не забравяйте да вземете предвид възрастта. 

На децата се дава по 1 чаена лъжичка 3 пъти на ден. Възрастни 2-3 супени лъжици три пъти на ден. 

Тази рецепта помага да се излекува бронхит, болки в гърдите. Не използвайте при алергии и ако сте диабетици.

Рецепта  2

За готвене си струва да вземете лимон, черна ряпа, мед. Измийте ряпата, разтрийте на ренде, добавете настърган лимон и мед. 

Всичко се разбърква старателно и се оставя да престои около 4 часа. Давайте на възрастни и деца по 1 чаена лъжичка след хранене или през нощта. 

Не забравяйте да вземете предвид отрицателните свойства.

Рецепта 3

За приготвянето ѝ си струва да вземете черна ряпа и сладко от малини. Ряпата се настъргва на ренде, заливате я с вряща вода, оставяте да престои 2 часа, филтрирате, добавяте малиново сладко. 

Тази рецепта помага при болки в гърлото, грип, тежки настинки, хрема.

Ще бъде страхотно, ако ни последвате и споделите тази статия с приятелите си и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Вземам лист зеле, намазвам с мед и слагам на гърдичките на детето – лекува бронхит и магарешка кашлица, действа за 1 нощ:Този компрес помага при лечението на бронхит и магарешка кашлица. Зелето като ферментирала, но и кат…Feb 16 2022vijti.com

Източник:zajenata.bg

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!