Най- лесните картофени кюфтета, които някога сте правили за 3 минути и без ренде

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Картфените кюфтета са  доста просто и бързо ястие , което наистина обичаме. Картофите се настъргват и се смесват с лука. След това пържите до красив златист цвят и сервирате още горещи. Но какво ще стане, ако процесът на готвене може да бъде ускорен. Днес ще ви кажем как да направите картофени кюфтета в блендер .

Вкусът на картофените кюфтета зависи от консистенцията на масата. Ако настържете картофите на ръка, масата няма да е равномерна. Настърган до пюре зеленчуци ще направи картофените кюфтета много нежни. По-бързо, по-лесно, по-вкусно – вижте сами.

Съставки

Картофи 1 кг

Лук 1-2 бр.

яйце 2 бр.

Пшенично брашно 100гр.

Слънчогледово олио 100 мл

Сол на вкус

Черен пипер (смлян) вкус

готвене

Обелете лука и картофите и нарежете на малки парченца.

С помощта на блендер смилате отделно картофите, а след това и лука

Комбинирайте зеленчуците на пюре и добавете яйцата. Смесете добре.

Добавете брашното. Количеството брашно може да варира в зависимост от сочността на картофа.

Подправете със сол и черен пипер. Запържете в затоплено слънчогледово масло за 3-4 минути от всяка страна до златисто кафяво.

Картофените кюфтета се комбинират най-добре със заквасена сметана. Затова не забравяйте да поставите този млечен продукт на масата.

Новите картофени кюфтета са по- вкусни от тези с кайма, не е истина простоДнес ще ви докажем с тази рецепта, че макар и без месо може да бъде вкусно и дори здравословно! В кр…Mar 12 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!