Мия прозорците само по рецепта на баба – идеално чисти стъкла без прах, размазано и мръсотия!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Баба ми е рускиня – от нея знам не само много традиционни рецепти, но и редица хитрости за почистването на дома, които няма да намерите никъде другаде в Интернет! Днес ще ви покажа как мия прозорците по рецептата на баба Люси, така че по тях няма и следа от прах, мръсотия и размазано. Идеална чистота! Рецептата е много проста, естествена и наистина ефективна.

Ето каква е лесната процедура за ефикасен домашен препарат за прозорци: Към 100 гр. горчица (ако миете само няколко прозореца – 50 гр.) налейте 0,5 литра вряща вода. Изчакайте няколко минути, докато горчицата се запари.

горчица на прах във вода

Прецедете. Не изхвърляйте горчицата – добавете към нея няколко супени лъжици сода и полирайте всички водопроводни инсталации до блясък.

горчица от прах

А в горчичния разтвор добавете 1 супена лъжица течен прех за пране (можете да използвате и течност за миене на съдове). И добавете още вода (0,5 – 1 л), за да разредите разтвора.

веро в горчица

горчица с вода

За удобство можете да излеете в спрей бутилка, но това абсолютно не е необходимо.

препарат за прозорци

Измийте прозорците от двете страни с получената течност. Накрая избършете със суха кърпа (по-добре микрофибърна).

чисти прозорци

Стъклата ще бъдат идеално чисти и без ивици!

Как да превключим прозорците в зимен режим, за да спестим от сметките за отоплениеДограмата вече не е новост, тя се инсталира в почти всяка втора къща или апартамент. С тяхна помощ е…Oct 12 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!