БНТ: Жена е починала при наводненията в село Богдан

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Трагедия в българско село след дъждовете.
Карловското село Богдан е откъснато от света заради тежките наводнения и проливните дъждове, започнали тази сутрин.

На място са аварийни екипи, командирът на военната бригада, кметът на община Карлово и представители на ГД „Пожарна безопасност“.

Двата моста на селото са недостъпни – единият е под вода, другият е напълно отнесен от придошлите вълни. Водите продължават да прииждат от Средна гора – залети са целите села Богдан и Каравелово. Тежка е ситуацията и в други карловски села. Има десетки наводнени къщи.

По непотвърдена информация наводненията са взели първа жертва – възрастна жена е починала след придошла втора приливна вълна, спуснала се от планините и околността.

Към 13:50 ч. директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов и от Министерството на отбраната не потвърждават официално за жертви.

Екипът на Българската национална телевизия е блокиран между селата Каравелово и Богдан. Продължава да вали много силен дъжд.

По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова два екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община заминават към Богдан, за да окажат помощ. Екипите са оборудвани и разполагат с две лодки и техника. Това съобщи директорът на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ Красимир Димитров.

Метео Балканс: Идват мощни бури с едра градушка, опасност от наводнения и щетиОчакват се мощни бури над България с градушка и не се изключват наводнения. Висок циклон ни носи опа…Jul 18 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!