Болната Анахид Тачева пропуска помена на сина си

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Анахид Тачева отново няма да долети от САЩ за годишнината от смъртта на своя син Димитър Цонев. На 23 август се навършват 6 години от внезапната кончина на журналиста, а причината майка му да не присъства, е влошеното й здраве. Докато в предходните години легендарната говорителка на БНТ не успяваше да си дойде заради рестрикциите и ограничените полети покрай пандемичната обстановка, сега ситуацията е далеч по-сложна.

Още преди 2 години се заговори, че Тачева страда от начална форма на деменция, но макар и хванато навреме, заболяването й се развивало с бързи темпове и тя вече почти напълно била загубила паметта си, разказват нейни роднини. Анахид дори трудно си спомняла имената на близките си хора, а синът й Митко бил напълно изтрит от съзнанието и и от дълъг период от време не обелвала и дума за него. Наследниците й смятат, че именно неговата внезапна и неочаквана смърт е причината тя да отключи деменция, а мозъкът й изтрил спомените със сина й като вид защитна реакция.

Тъй като от половин година насам състоянието на легендата на БНТ не е никак добро, се наложило най-малката й дъщеря Анахид, при която всъщност бившата говорителка живее в Щатите, да й потърси екип от специалисти, които да се грижат за нея. Въпреки че имало възможност да я настанят в социален дом за хора с подобен тип заболявания, където тя да е под денонощно наблюдение, роднините й преценили, че не искат да й причиняват допълнителен стрес. Затова намерили алтернатива, която била безумно скъпа, а именно – да наемат частен медицински екип, който да бди над нея 24/7, но в домашна обстановка.

81-годишната тв звезда преживя трудни години, които преобърнаха тотално живота й. След загубата на сина й, който бе покосен от масивен инсулт само на 56 години, дъщеря й Теодора направи два опита за самоубийство. Трагедиите я запратиха далеч от България, в САЩ, където тя се грижеше за внучетата си от най-малката си щерка, докато все още беше в състояние. Анахид не е стъпвала на гроба на сина си от повече от 3 години.

Панихидата на Митко Цонев на 26 август отново ще бъде организирана от неговата вдовица Мариана и децата му Деси и Димитър-младши. Преди броени седмици щерка му разкри, че е записала дебютната си песен в негова памет. Музикалният проект на Деси Цонева, която досега не е показвала певчески таланти, е съвместно с група „Акага”. Към песента, посветена на покойния журналист, вече има и видеоклип, който беше заснет на морския бряг край къмпинг „Арапя”. Именно на прибиране от морска ваканция към София през лятото на 2016 г. Димитър Цонев беше покосен от инсулт и беше между живота и смъртта 19 дни, преди да си отиде.

Анахид Тачева вече е в старчески домКрасавицата от пионерските години на БНТ Анахид Тачева повече от 3 години не се е прибирала в Българ…Apr 27 2022vijti.com


Източник: Ретро

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!