Лятна торта, която обожават всички от 7 до 77! Бисквити, кисело мляко, плодове и 10 минути:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Перфектната лятна торта за малки и големи – смесваш, изсипваш във формата, украсяваш и готово! Най-трудната част е да изчакаш тортата да стегне в хладилника. Можете да използвате не форма, а чашки или мини-формички със същата комбинация от съставки – така ще имате мини-тортички.

В тази рецепта са използвани 4 вида плодове, които като я прочетете трябва да признаете, че е изключително интересна и освежаваща комбинация. Нещо, което може би ще ви отнеме най-много време, е почистването и нарязването на плодовете… Ако по някаква причина не искате да използвате плодове, можете да ги замените с цветни желирани бонбони…

Ето и рецептата за тази освежаваща бис квитена торта с плодове и кисело мляко :

Лятна торта с плодове и кисело мляко

Необходими съставки:

1 1/2 чаша гъсто кисело мляко (като заквасена сметана)

1 чаша кондензирано мляко

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

300-400 г маслени бисквити или бисквити по избор и вкус

400 г нарязани плодове (грозде, мандарини, нар, ябълки или по ваш избор)

лятна бисквитена торта

Приготвяне:

Измийте добре избраните от вас плодове (ако сте купили такива, които не се белят, най-добре ги оставете за известно време в разтвор на сода бикарбонат). След това ги нарежете на ситно и отстранете всички семки.

нарязани плодове

плодове в купа

Комбинирайте нарязаните плодове в дълбока купа. Добавете гъстото кисело мляко и кондензираното мляко и накрая една чаена лъжичка ванилов екстракт. Разбъркайте добре с лъжица или шпатула, за да изравните съставките.

плодове с кисело мляко

Застелете средно голяма форма или тава с прозрачно фолио или хартия за печене, след което на дъното наредете два реда бисквити. Подредете ги един върху друг. Няма нужда да ги киснете в течност, защото ще поемат влагата от киселото мляко и ще омекнат.

бисквитена торта приготвяне

Разпределете половината от плънката равномерно върху бисквитите и заравнете. Отново се нареждат бисквитите на два реда и отгоре се намазва с останалата плънка и се заравнява хубаво.

бисквитена торта с плодове и кисело мляко

Отделете около 10 бисквити, поставете ги в торбичка с цип, след което използвайте точилка или нещо тежко, за да ги разточите възможно най-ситно. Можете да използвате и хаванче, а в краен случай – да ги стриете с ръце.

бисквитена торта лято

Украсете тортата отгоре с натрошени бисквити, след което я оставете в хладилника да се охлади за 10-12 часа или цяла нощ.

лятна торта с бисквити и кисело мляко

Да ви е сладко!

ГРИС-ТОРТА ЗА 15 МИНУТИ: Топи се в устата, без яйца, без брашно и без печене! Мека като коприна:No ExcerptAug 11 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!