Българи без паспорт горят на границата с Турция – СНИМКА

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Българи, които искат да почиват в Турция, играят ези-тура на границата. Оказва се, че докато някои сънародници минават без проблем само с лична карта, то други горят, ако нямат паспорт, пише „Телеграф“. Наскоро граничари са поискали задгранични документи на цял автобус организирани туристи. За това алармираха от туроператорската фирма в социалните мрежи.

Инструкции По думите на граничарите те все още нямат инструкции. Някои от тях твърдят, че режимът е в сила още от 27 юли, други пък казват, че влиза в сила от 1 август, а според трети – чак от септември. Така засега преминаването през границата без паспорт се оказва ези-тура.

Освен това на сайта на турското външно министерство страната ни все още не фигурира в списъка с безвизовите държави. Много от хотелите в Турция също продължават да изискват паспорти от посетителите. Иначе в указа е посочено, че безвизовият пропуск важи при престой до 90 дни на всеки шест месеца.

Указ

Според текстовете новият режим трябваше да влезе в сила още на следващия ден след обнародването му. Оказа се обаче, че нито външното ни министерство, нито консулството и посолството на Турция у нас са били подготвени предварително за промените. Българските мисии в южната съседка също нямаха информация.

Поради тази причина те предупредиха хората да не рискуват. Десетки нашенци все пак успяха да минат границата само с лични карти, но други не са били допуснати.

Българите ще могат да влизат в Турция само с лична картаБългарските граждани ще могат да влизат в Турция без задгранични паспорти, а само с лични карти. Тов…Jul 27 2022vijti.com

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!