Дрехите-табу за една дама над 50 – забравете за тях, ако искате да запазите достойнството си:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

50-годишнината е важен момент в живота на всяка жена. Това е солидна възраст, след достигането на която трябва да преразгледате своите ценности и приоритети. Включително да се погрижете за подходящия гардероб, скривайки дрехите, които не са подходящи за носене от една зряла дама. Разбира се, не говорим за обличане в дълги и тъмни тоалети само защото вече не сте на 20 години. Една дама над 50 също може да изглежда стилна и красива. Нека поговорим повече за това как да се обличаме след 50-тата година .

Как да се обличаме след 50: какви неща нямат място в гардероба ни

Къси поли

пола след 50-те

Природата е неумолима и малко хора успяват да й устоят. Дамите над 50 далеч не са с толкова стройни крака, с каквито са били някога. Нека бъдем честни, почти всяка има спукани капиляри или разширени вени и кожата вече не е толкова еластична, колкото е била. Късите поли само ще подчертаят тези характеристики и ще издадат възрастта ви. За една зряла дама е по-добре да избере поли не по-къси от 3 см от коляното или да купи рокля с дължина midi, които сега са особено популярни. Това е стилна опция, която е подходяща за възрастта.

Открити рамене и тънки презрамки

облекло след 50 години

Друга особеност, свързана с възрастта, която се проявява дори сред запалените посетителки на фитнеса, са гънките в близост до подмишниците и по-малко еластичната кожа на ръцете. Потниците с тънки презрамки само ще подчертаят това. Ето защо е по-добре да разнообразите гардероба с дрехи, които покриват раменете. Например класически тениски и блузи или блузи с ръкави в стил прилеп.

Широки дрехи

дама в костюм

Много дами мислят за това как да се обличат след 50. И широките рокли и робите винаги ни идват първо на ум. Разбира се, „овърсайз“ сега е на мода, но не и в този случай. В края на краищата, подобен стайлинг прави дори една стройна дама дебела. След 50 е по-добре да добавите няколко костюма от три части към гардероба си. И не забравяйте да подчертаете талията с колан, нотка на кокетство никога не е излишна.

Черни дрехи

черни дрехи след 50-те

Също така е по-добре да внимавате с черните дрехи. Този цвят, въпреки че придава на фигурата хармония, също така доста състарява лицето. Ако наистина обичате тъмни нюанси, обърнете внимание на дрехи в шоколад, тъмно синьо, кафяво или тъмно зелено. И ако все пак решите да носите черно облекло, добавете ярък акцент. Например червен шал или крещящи обувки.

Чорапогащи и клинове

клинове след 50

Дори запалените любители на спорта не трябва да стягат краката си в клинове. Трудно е да се спори с факта, че такива дрехи са предназначени за млади момичета, които искат да подчертаят своята изваяна фигура.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!